Mandatele de reţinere au expirat, procesul continuă

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
7Comentarii
Mandatele de reţinere au expirat, procesul continuă 
Mandatele de reţinere a rectorului Constantin Bungău şi cele ale profesoarelor Floare Chipea şi Camelia Dindelegan, respectiv a preotului Marin Dindelegan, au expirat noaptea trecută.

Au amânat pronunţarea

Judecătorii Tribunalului Bihor au amânat pronunţarea până vineri, 24 iunie, la ora 16:00, în cazul rectorului Constantin Bungău, decanului Floare Chipea şi soţilor Dindelegan.

,,Au fost audieri atât la DNA, cât şi la Tribunalul Bihor întinse pe o durată de 55 de ore, cu o pauză de 8 ore. Doamna Chipea a dat declaraţii ample, atât în faţa procurorului, cât şi a judecătorului. Din declaraţiile date, dar şi din documentele depuse, rezultă că acest concurs s-a desfăşurat cu respectarea legii, nefiind formulată nici o acuzaţie de abuz în serviciu. Am dovedit, de exemplu, împrejurarea că bijuteriile care se consideră a reprezenta mită au fost primite cu ocazia zilei de naştere a doamnei Chipea, fără nicio legătură cu concursul organizat, omiţându-se de către acuzare precizarea împrejurării că şi aceasta a oferit după 3 săptămâni o bijuterie cu ocazia zilei de naştere a doamnei Camelia Dindelegan. Având în vedere persoana doamnei Chipea, vârsta, reputaţia profesională, atitudinea procesuală în sensul de a lămuri întreaga stare de fapt, afirm categoric că nu se impune arestarea preventivă’’, a declarat avocatul Răzvan Doseanu, apărătorul decanului Floare Chipea.


 

Astfel, că cei patru au fost liberi să meargă acasă. Procesul pentru arestarea lor preventivă însă nu s-a încheiat. Şedinţa de judecată a fost suspendată noaptea trecută, la ora 2, completul luând decizia de a o continua astăzi, de la ora 10:00.

Magistraţii au reuşit să le audieze, miercuri, doar pe Floare Chipea şi Camelia Dindelegan. Audierile continuă joi pentru Constantin Bungău şi Marin Dindelegan, după care judecătorii vor pune concluziile.

,,Au fost audieri continue, din 21 iunie, orele 11, până în 23 iunie, ora 2’’, au declarat avocaţii.

Acuze

Procurorii anticorupţie orădeni i-au reţinut, marţi noaptea, pe rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, fostul decan al Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, Floare Chipea, profesorul Camelia Dindelegan de la Socio Umane şi soţul acesteia, preotul Marin Dindelegan de la Parohia Ioşia.

Procurorii DNA au deschis pe numele celor patru un dosar penal în care sunt acuzaţi de modul de derulare al concursului de promovare pe post de profesor universitar a Cameliei Dindelegan de la Facultatea de Socio-Umane.

Rectorul Constantin Bungău şi Floare Chipea sunt acuzaţi de procurori de trafic de influenţă şi luare de mită, în timp ce Maria Camelia Dindelegan şi soţul acesteia, Marin Vasile Dindelegan, de cumpărare de influenţă şi şase infracţiuni de dare de mită, fiecare.

Rectorul Constantin Bungău este acuzat de procurori că ar fi primit de la preot foloase în valoare de aproximativ 3.000 lei, constând în două perechi butoni de aur, o icoană argintată, un parfum bărbătesc și o cravată bărbătească, pentru ca la Facultatea de Socio-Umane să fie scos la concurs un post de profesor universitar pentru Camelia Dindelegan, iar postul să fie ocupat de aceasta.

Procurorii anticorupţie o acuză pe Floare Chipe că ar fi primit, în acelaşi scop, de la Camelia Dindelegan, cu ajutorul preotului Dindelegan, foloase în valoare totală de 8.640 lei, constând în plata unor materiale şi a manoperei lucrărilor de renovare la locuinţa familiei acesteia, bijuterii din aur şi o pereche de ghete.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor