Manechini pe patru labe

Manechini pe patru labe
„Atunci când concepi o vestimentatie pentru un câine e mult mai dificil decât atunci când o stabilesti pentru omeni. Chiar daca tiparele sunt aceleasi detaliile sunt total diferite” marturiseste designer -ul Dana Fara în timp ce ia masurile Carei, un Labrador cam neastâmparat postat în fata oglinzii.

Dupa ani de experienta în care din mâinile femeii au iesit tinute care de care mai voga si în functie de gusturile clientilor, ea s-a gândit sa dea curs unei noi provocari. Sa le arate proprietarilor cum sa-si îmbrace câinii fara ca acestia sa para ridicoli atunci când iasa pe strada. Si asa a acceptat propunerea Asociatiei de Protectia Animalelor Eco-vet de a concepe o linie vestimentara care sa fie prezentata publicului în acest week-end pe scena de la Muzeul Satului.

„În Timisoara înca nu exista puncte de vânzare pentru astfel de produse. Mai apar oferte dar foarte rar la cabinetele veterinare” afirma Adriana Tudor de la Ecovet. Parada de moda canina însotita de cea pentru copii este doar una din multitudinea de actiuni care sunt trecute pe agenda evenimentului „Cresteti o fiinta cu o mângâiere, nu cu violenta” desfasurat de în perioada 1 – 2 octombrie de Eco-vet si organizatia Salvati Copii Timisoara.

Se cauta familiile adoptive!

În prima zi în perimetrul Muzeului vor avea loc expozitii ale producatorilor de hrana si accesorii pentru animalele de companie, demonstratii de dresaj ale câinilor folositi în scop utilitar, un spectacol sustinut de membrii Palatului Copiilor si piesa de teatru Lie, pusa în scena de actorii de la Teatrul Merlin. La sediul societatii Dany Flor elevii de la trei scoli vor învata despre notiunile care trebuie sa le cunoasca atunci când îsi doresc un animal.

În ultima zi moderatorul evenimentului, cunoscutul actor Pavel Bartos va premia pe cei care au adoptat în ultimul an câini comunitari. În competitie se poate înscrie orice timisean care a oferit unui astfel de animal dragoste si un adapost. Evenimentul se va încheia cu un foc de artificii precedat de un concert semnat Ada Milea.

Pe parcursul celor doua zile RATT pune la dispozitia timisorenilor curse speciale de la Punctele Cardinale. Autobuzele vor circula din jumatate în jumatate de ora între 10 si 19:00. Pretul biletului este cel obisnuit.

Otilia Ploscariu