„Manej” periculos pe DN 1

6Comentarii
„Manej” periculos pe DN 1
BIHOR – Câţiva cetăţeni din Oşorhei ne-au sesizat că pe marginea drumului naţional ce străbate comuna sunt lăsaţi nesupravegheaţi mai mulţi cai, care pot oricând să provoace accidente de circulaţie.

Reamintim că anul trecut în Oşorhei s-au înregistrat două accidente rutiere grave, în care au fost implicaţi caii lăsaţi nesupravegheaţi. Astfel, în ziua de 25 iulie, oşorheianul T.M. (42 ani), aflat la volanul unei Dacii, a fost surprins de intrarea pe DN1 a trei cai, din care unul i-a ajuns pe capotă (foto). Strivirea plafonului i-au cauzat şoferului leziuni multiple, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital.


 

O adolescentă şi-a pierdut viaţa

La doar o zi, pe 26 iulie, tot pe DN1, la ieşire din Oşorhei, aleşdanul K.F.G. (35 ani) a căzut cu o motocicletă Suzuki, după ce, declară el, a încercat să evite un cal care a pătruns pe carosabil, dar care ulterior nu a mai fost găsit. În urma impactului, pasagera de pe motocicletă, orădeanca Alina Ramona G. (16 ani), a suferit leziuni multiple, care au condus ulterior la deces în spital.

„Pe motocicletă nu s-au evidenţiat urme de impact cu un animal. Pe casca conducătorului motocicletei erau câteva fire de păr, probabil de la un animal. Conducătorul motocicletei a declarat că a încercat să evite un cal.

Nu este exclus să fi fost vorba şi de o frânare bruscă. Cercetările continuă, în cauză fiind în curs de derulare o expertiză”, precizează comisarul Viorel Danciu, ofiţerul din cadrul SPR, care s-a ocupat de caz.

Responsabilii din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare Bihor şi ai centrului de reproducţie şi selecţie UARZ din cadrul Direcţiei Agricole estimează că 90% dintre caii din judeţul nostru au deja implantat sub pielea de la gât microcipul de identificare cerut de Uniunea Europeană. Majoritatea cailor care nu au putut fi supuşi acestei proceduri aparţin crescătorilor din coloniile de rromi, care sunt mai greu de convins în ce priveşte practica europeană.

„Pe baza microcipului, calul şi, implicit, proprietarul, pot fi identificaţi cu certitudine. Practic e ca şi cum animalul ar avea un număr de înmatriculare. Proprietarii cailor din cauza cărora se produc accidente pe drumurile naţionale, răspund în faţa legii.

 

Ne vom deplasa în zona dintre Oşorhei şi Calea Clujului pentru a lua măsurile care se impun dacă se verifică aspectul.”, completează subcomisarul Claudiu Ciuclea de la SPR Bihor.

Ovidiu Morcan6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor