Mang, despre USL Bihor: „Deocamdată suntem corigenţi”

Mang, despre USL Bihor: „Deocamdată suntem corigenţi”
Preşedintele PSD Bihor îşi convoacă aliaţii în şedinţă, nemulţumit de cum decurg lucrurile în USL şi CJ Bihor.

Întrebat  în ce măsură consideră că USL Bihor s-a achitat până acum de promisiunile electorale, Ioan Mang a răspuns: „Deocamdată suntem corigenţi”. Preşedintele PSD Bihor îi convoacă pe aliaţii săi liberali şi conservatori la o întâlnire a USL Bihor, propusă la sediul PSD. Ioan Mang îşi doreşte această şedinţă pentru săptămâna viitoare şi afirmă că USL Bihor nu s-a mai reunit din iulie 2012! Mang spune că se impune o asemenea întâlnire „pentru a realiza ceea ce a promis USL în campania electorală”. „Obiectivul principal este să fim cu adevărat o echipă, să vedem modul în care vom colabora în continuare”, spune Mang, care crede că Bihorul ar trebui să aibă „un plan strategic pentru următorii şase ani”. Şeful PSD Bihor a şi spus câteva obiective pe care Bihorul ar trebui să şi le propună. „Ar trebui să ne legăm la autostrada din Ungaria şi s-o ducem până la DN 19”, propune Mang, spunând că pe partea română ar fi vorba despre doar 8 kilometri. Azi, autostrada cea mai apropiată de Oradea se termină la Debreţin. Pesedistul propune includerea, în planul strategic, a modernizării drumului judeţean DJ 795, ce leagă Tinca de DN 76 şi apoi, mai departe DJ 764, spre Stâna de Vale, 108 J şi K, pe la Remeţi. Acestea ar fi prinse într-un plan regional de modernizare a drumurilor judeţene, laoalaltă cu drumuri din judeţele Cluj, Sălaj şi Satu Mare, pe fonduri europene.

În acelaşi context, Mang s-a arătat nemulţumit de statutul său la Consiliul Judeţean, unde, deşi este vicepreşedinte, încă nu i s-au delegat atribuţii. „Am fost nemulţumit şi până acum, dar am avut răbdare. Cred că un singur om, oricât de puternic şi harnic ar fi, nu poate realiza ceea ce ne-am propus – Aeroport, parcuri industriale – de unul singur”, a declarat Mang, cu trimitere la aliatul său liberal, preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa. De altfel, şeful PSD Bihor salută intenţia vicepremierului de trecere a instituţiilor deconcentrate din subordinea Guvernului în cea a consiliilor judeţene. Mai puţin cele de control. „Aceasta trebuie să fie prioritatea. Mai întâi descentralizarea, abia apoi regionalizarea”, susţine Ioan Mang.

Vrea cursuri la comun

Preşedintele PSD Bihor tocmai ce s-a întors dintr-o vizită în SUA, unde a participat la un festival al românilor din zona Sacramento (California). Ţinând să precizeze că a fost în State pe banii lui, Mang s-a arătat impresionat de Universitatea California din oraşul Davis. A observat că acolo sunt cursuri organizate la nivel de universitate, pentru acele cursuri comune mai multor facultăţi. „Sunt şi cursuri se ţin cu câte 500 de studenţi”, relatează Mang, care crede că U. Oradea ar putea prelua idei de la americani. „Există soluţii şi nu trebuie să aşteptăm în permanenţă ajutor de la minister”, spune Mang, care ar dori ca şi la Oradea unele cursuri să se ţină la comun, pentru studenţii din toată universitatea. Astfel, spune Mang, s-ar realiza o triere a cadrelor didactice „sau respecializarea lor”.

 8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor