Mang garantează pentru sală şi Muzeu, de la Guvern

De Călin Corpaş
3Comentarii
Ioan Mang
Ioan Mang
În ciuda faptului că Oradea nu apare pe lista de investiţii agreeată între MTS şi ministerul Dezvoltării, şeful PSD Bihor, Ioan Mang, susţine că dacă Primăria Oradea îşi va face temele, Guvernul va face la Oradea o sală polivalentă, prin Compania Naţională de Investiţii.

Acelaşi lucru îl propune Mang şi preşedintelui CJ, Cornel Popa, pentru finalizarea noului sediu al Muzeului Ţării Crişurilor, de către aceeaşi CNI – companie aflată în subordinea ministrului Dragnea.
„Garantez că se face. Dacă temele sunt făcute de către Primărie, sala va fi realizată de Guvernul Ponta. Nu pot garanta pentru alt guvern. La fel şi în cazul Muzeului, dacă preşedintele Cornel Popa dă curs invitaţiei noastre. Trebuie să se transfere clădirea şi terenul Muzeului în administrarea CNI, împreună cu noul proiect. Pentru CNI era mult mai uşor dacă exista şi constructor, dacă vroia Selina să îl facă. Acum, va trebui finalizată o nouă licitaţie”, transmite Mang, conştient că CJ Bihor nu are bani să termine Muzeul. „Nu sunt bani de investiţii”, recunoaşte pesedistul.

Temele PMO cu sala

Şeful PSD Bihor arată că sala polivalentă de la Oradea este prevăzută în lista-sinteză a CNI, dar nu este încă bugetată. Motivul? Primăria nu şi-ar fi făcut temele. După hotărârea de intenţie din iulie, abia în 27 noiembrie, Consiliul Local hotăra predarea terenului din strada Ogorului, în apropiere de Aeroport, către minister şi CNI pentru realizarea unui „complex sportiv multifuncţional”. Astfel, a apărut şi o problemă de terminologie, deoarece o sală polivalentă nu este acelaşi lucru cu un complex sportiv. Astfel, municipalitatea va trebui să-şi refacă hotărârile. De asemenea, terenul trebuie dat către CNI cu toate autorizaţiile şi avizele necesare începerii construcţiei. Există şi problema regimului de înălţime, deoarece terenul este chiar lângă Aeroport. În zonă, Autoritatea Aeronautică nu a dat aprobare pentru construcţii mai înalte de 18 metri, în condiţiile în care proiectele pentru asemenea săli polivalente arată regimuri de înălţime de 25 de metri.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor