Mang îi cere „marxistului Bolojan” să paseze Spitalul la Județ!

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
19Comentarii
Mang îi cere „marxistului Bolojan” să paseze Spitalul la Județ!
Șeful PSD Bihor vede incompetență la Primărie: „Este singura situație din România în care se taie din sporuri, de la medici și asistente”.

Mang e deranjat că Bolojan pune scandalul de la UPU pe seama Guvernului PSD. Prin urmare contraatacă, acuzând incompetență la Primărie, și cere ca Spitalul Județean să fie trecut la Consiliul Județean.

Așteaptă prefectul lângă el

Între timp, șeful PSD Bihor așteaptă de la prefectul său ca acesta să bareze HCL-ul trecut cu votul consilierilor PNL. „Aceste tăieri, stabilite prin Hotărâre de Consiliu Local, sunt ilegale. Consilierii PSD de la Muncipiu au sesizat prefectul, i se solicită să dea aviz de nelegalitate. Nu se poate ca o HCL să bată o Hotărâre de Guvern. Încă nu a ajuns Hotărârea de Consiliu la Prefectură, dar cred că prefectul va decide așa cum e legal – va da aviz de nelegalitate”, a prefigurat Mang ceea ce va face prefectul Mihaiu. Este cunoscut faptul că Guvernul Grindeanu l-a destituit pe Claudiu Pop și l-a numit pe Ioan Mihaiu prefect, în urma diligențelor întreprinse de Ioan Mang.

„Este singura situație din România în care se taie din sporturi, de la medici și asistente, ceea ce dovedește foarte clar că Primăria condusă de Bolojan este incapabilă să gestioneze. Nu avem azi în Oradea spital de monospecialitate, ci avem două spitale mari, deoarece a dorit să le subordoneze Primăriei. La Oradea, numărul angajaților de specialitate din sistemul medical este de trei ori mai mare decât angajații Primăriei, cu ASCO și Poliția Locală incluse. De aici, teoria că Guvernul este de vină, că a mărit prea mult salariile la medici. De fapt, le-a adus la un nivel ca medicii să nu mai fie tentați să plece din țară. Sunt salarii aproape de nivelul european al medicilor, cu care un medic să se simtă confortabil în România”, declară Mang de la sediul partidului.

În continuare, practic, șeful PSD Bihor îl face pe Bolojan marxist! „Este prea mult să spui că un medic – așadar de profesie liberală – câștigă 3.000-5.000 de euro pe lună. Ce face Bolojan astăzi este politică de extremă stângă. Adică (se pleacă de la principiul – n.red.) să iei de la fiecare după puterile lui și să dai la fiecare după nevoile lui. Marx, Lenin ar fi procedat așa”, se exprimă Mang.

Dacă primarul Bolojan acuză Guvernul că a crescut salariile în domeniul medical pe spatele autorităților locale, în schimb Mang vine cu alte statistici, de la Guvern citire: „Dacă în 2017 s-au alocat 70 de miliarde, în 2018 suma a ajuns la 81 de miliarde”.

„S-a considerat ministrul Sănătății!”

Vicele CJ Bihor cere oficial transferarea Spitalului Județean la Consiliul Județean, „unde îi e locul”. Atât că în plenul CJ Bihor, deocamdată raportul de forțe este egal cu Opoziția PNL.

„Degrevăm Primăria cu 2.000 de angajați și îi lăsăm posibilitatea de a acorda în anvelopa de 30% pentru sporuri, la Spitalul Municipal. Putem echilibra nivelul de la Spital, astfel încât să salvăm situația de la Spitalul Județean. Cred că dl. Ilie Bolojan s-a considerat ministrul Sănătății, când a trecut peste HG. Consider că toți trebuie să își ia salariile meritate, inclusiv UPU. Guvernul va lua niște măsuri, dar nu ce se așteaptă dl. Ilie Bolojan”, e teza șefului PSD Bihor, care nu înțelege cum Primăria anunță investiții la spitalele din Oradea, câtă vreme susține că nu are fonduri suficiente pentru creșterile salariale. „Legea permite ca din excedentul bugetar să plătești salarii. Ți s-a mărit fondul de salarii cu 60% față de anul trecut, și astăzi spui că nu ai bani de salarii.

Primăria a făcut din asta un subiect politic”, concluzionează profesorul universitar absorbit de zona politică.19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor