Mang insistă că proiectele CJ au nevoie de votul plenului

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
2Comentarii
Mang insistă că proiectele CJ au nevoie de votul plenului
Ioan Mang, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, a ieşit, luni, într-o conferinţă de presă pentru a expune punctul de vedere al conducerii CJ faţă de situaţia proiectelor cu finanţare europeană.

Proiecte despre care spunea că au fost puse în pericol de PNL prin refuzul de a vota unele proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ultimelor şedinţe.

Strategic

Cel mai mare dintre ele, proiectul straregic al judeţului pe turism şi sănătate, în valoare de 9 milioane de euro, a fost depus incomplet, în ultima zi lucrătoare înainte de expirarea termenului de depunere, 29 septembrie, după ora 16:30. „Conducerea județului a avut de ales între a depune o parte dintre proiecte incomplet sau deloc”, apreciază Mang, care insistă că proiectul nu va fi declarat eligibil dacă nu se aprobă, de urgenţă, câteva hotărâri în CJ.

Prima dintre ele se referă la preluarea în administrare a două terenuri necesare pentru amplasarea a două staţii Salvamont: unul de 400 de mp, în Padiş, de la Primăria Rieni şi unul de 500 de mp, din Stâna de Vale, de la Episcopia Greco-Catolică.

Al doilea proiect de hotărâre despre care Mang spune că e strâns legat de proiectul strategic al judeţului este o modificare a bugetului: partea de telemedicină a ISU figurează în bugetul Spitalului Judeţean iar ISU doreşte ca finanţarea să vină prin CJ. „Fără prima hotărâre, cel puţin, proiectul este neeligibil”, insistă Mang.

Mutate

Ca variante de deblocare a proiectelor, CJ a mutat două dintre ele pe entităţi aflate în subordine, pentru a evita, astfel, votul plenului. Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor (AMD) a preluat proiectul

„Crearea și dezvoltarea infrastructurii de piste și trasee pentru cicliști în arealul transfrontalier”, masterplanul pentru trasee de biciclete în Bihor. AMD a mai realizat două studii de fezabilitate pentru traseele Oradea Nord şi Oradea Sud. Oradea Nord cuprinde următorul traseu pentru biciclete: Oradea – Borş – Santău – Paleu – Cetariu -Şişterea – Oradea. Traseul pentru Oradea Sud cuprinde: Oradea – Sânmartin – Băile Felix – Şauaieu – Păuşa – Nojorid – Oradea. „Aceste trasee au fost gândite atât pentru bihoreni, cât şi pentru turiştii care vin în zonă. Studiile de fezabilitate s-au realizat deja, și mai urmează să mai realizăm și execuția proiectului”, a declarat Ioan Mang.

Proiectul „Dezvoltarea social – economica şi de mediu”, care se referă la colaborarea pentru zona Bihor, Satu Mare şi Hajdú – Bihar, a fost depus de Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte Bihor.

Mang a anunţat că săptămâna aceasta va convoca o şedinţă de CJ care va fi organizată săptămâna viitoare şi că se aşteaptă ca liberalii să îşi onoreze promisiunea că vor participa.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor