Mang, „pistolarul” cu trei tinte

12Comentarii
Mang, „pistolarul” cu trei tinte
Senatorul PSD a lăsat la o parte politica de Opoziţie de la nivel central pentru a-i mitralia pe Ghilea, Bolojan şi Ţîrle.

Preşedintele PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, a făcut o pauză în a critica Guvernul pentru a-i „spurca” şi pe mai-marii administraţiei bihorene. Nu au scăpat de gura lui Mang nici primarul Bolojan, nici prefectul Ghilea şi nici mai vechiul său „amic”, preşedintele CJ, Ţîrle. Criticile aduse tuturor celor trei la un loc de către liderul judeţean al PSD reprezintă o premieră pentru politica dusă de Ioan Mang. Până vineri, deşi lider al unui partid ce măcar teoretic face Opoziţie în Bihor, Mang nu se arătase ca fiind un critic serios al administraţiei locale. Dimpotrivă, în acest an PSD Bihor a încheiat un protocol cu PNL Bihor… Constant, adversarii politici ai lui Mang au fost cei din PDL.

Bolojan şi Ghilea au fost acuzaţi că îşi continuă gâlceava pe seama taxei pe patrimoniu în timp ce orădenii au de pierdut. Mang a făcut trimitere la pericolul pe care-l reprezintă pentru trecători clădirile decrepite, cât şi la aspectul deplorabil al Centrului istoric.

„Ambii au greşit, iar cei ce trag ponoasele sunt cetăţenii din Oradea. Primăria a trimis notificările în mod nejustificat, unor oameni care nici măcar nu locuiesc la adresele respective. Am primit sesizări şi din Rogerius, de la oameni ce locuiesc în cartier şi au fost nevoiţi să plătească taxa pe patrimoniu!”, a declarat Mang, arătând că metoda contestaţiilor, admisă de primar pentru a îndrepta erorile subalternilor săi, nu ar fi dus nici unde. „Unii ar fi contestat şi li s-ar fi admis, poate, iar alţii ar fi plătit ca popa, în mod nejustificat”, motivează senatorul PSD.

Dar prefectul? „Ghilea şi-a început campania pentru Primărie. Spun acest lucru ca şi o concluzie după ce am observat modul în care a acţionat. Prefectul trebuie să se pronunţe doar pe fondul şi forma actelor emise de administraţii. Să decidă dacă acestea sunt conform legilor, nu şi cu privire la deranjul şi contestaţiile ce vin dinspre cetăţeni”, a ţinut să spună Mang, amintind că în martie Prefectura dăduse deja un aviz de legalitate acestor acte normative ale municipalităţii.

Ţinta Ţîrle

Parlamentarul PSD l-a luat în vizor încă o dată pe preşedintele Radu Ţîrle. Mang s-a folosit de declaraţiile lui Ţîrle dintr-un interviu publicat recent în presa bihoreană:

„Ţîrle spune că s-a confruntat cu tentative de mituire şi că a refuzat. Mă întreb dacă trebuie să-l credem pe cuvânt, din moment ce nu a sesizat organele abilitate în acest sens. S-ar putea să fie doar o încercare a domnului preşedinte de a apărea în faţa lumii ca un incoruptibil. De asemenea, dânsul spune că în Consiliul Judeţean se fură. Însă nu ne arată niciun hoţ. E foarte trist că se întâmplă aşa în instituţia pe care chiar dânsul o conduce. Radu Ţîrle ne mai transmite că aşa cum a făcut reduceri la Spitalul Judeţean, trebuie să fim sigur că va face şi la Cultură. Însă cine spune că trebuie redus personalul la Cultură?!”.

Având în vedere faptul că Ţîrle a declarat că acum îl interesează prezentul, pesedistul a declarat că l-ar fi interesat şi viziunea preşedintelui CJ Bihor pentru acest judeţ…

CĂLIN CORPAŞ

„Nu puteam ramane pasiv”

„Nu puteam ramane pasiv”

Taguri: , ,


12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor