Mang şi Pasztor îi cer lui Bolojan fair-play politic

Mang şi Pasztor îi cer lui Bolojan fair-play politic
Opoziţia PSD-UDMR din Oradea a votat alături de Bolojan şi PNL pentru proiectele oraşului, luni. Marţi, însă, liberalii au preferat să lipsească în bloc de la şedinţa CJ, decât să-l valideze pe alesul PSD nr 18.

După încheierea şedinţei ordinare anulată marţi din cauza lipsei cvorumului, liderul PSD Ioan Mang şi preşedintele Pasztor au relatat cum, cu o zi înainte, PSD şi UDMR au asigurat, alături de PNL, majoritatea de două treimi necesară în Consiliul Local Oradea, pentru a fi adoptate hotărâri pentru proiectul noului drum între Oradea şi Sîntandrei şi pista de biciclete aferentă. Gest pe care liberalii, aflaţi în Opoziţie la Judeţ, nu l-au mai întors, ieri. În schimb, Mang ar fi avut pretenţia de la primarul Ilie Bolojan ca a doua zi consilierii judeţeni PNL să voteze proiectele judeţului. „L-am sunat pe primarul Bolojan să nu blocheze proiectul Drumul Apusenilor, pentru că trebuie să semnă contractul de finanțare şi proiectul drumului Sâmbăta – Luncasprie, Dobreşti – Roşia. Aseară mi-a comunicat ca PNL nu va veni la ședința, dar ca vor veni la următoarea ședință. Duminică, au manifestat unii în faţa sediului PSD. Cred, totuşi, că ar fi trebuit să manifeste în faţa sediului PNL, pentru ca e afectat județul Bihor. Aleşii PNL ar trebui să se gândească şi la acest jurământ de consilier judeţean și să participe la ședințe”, s-a exprimat Mang. La rândul său, Pásztor a relatat cum „personal i-am sunat pe consilierii locali UDMR sa voteze proiectele orașului. Astfel, am asigurat majoritatea de doua treimi”.

Proiecte în pericol

Atât președintele Pásztor cât și vicepreședintele Mang au înfierat atitudinea liberalilor. Ioan Mang îi cere președintelui CJ să solicite oficial liberalilor motivul absenţelor repetate ale acestora de la ședințele de plen ale Județului. „Prin lege se instituie obligativitatea consilierilor județeni de a particioa la toate și obligă consiliile județene sa ia masuri. Îl rog pe domnul președinte se trimită o adresă consilierilor PNL prin care să le ceară să își motiveze absenţele. Sunt proiecte în pericol de a fi implementate, din cauza absenţei PNL”, a declarat Ioan Mang, de la prezidiu.

Atât Pásztor cât și Mang îşi acuză adversarii politici că prin atitudinea lor, liberalii sabotează, de fapt, chiar proiectele pe fonduri europene ale județului. Este vorba în primul rand despre Drumul Apusenilor, dar și despre proiectul strategic județean pentru sănătate.

Cum ședința Consiliului Județean de azi nu s-a mai putut ţine, din lipsa de cvorum, după ce a declarat ședința închisă, președintele Pásztor a dat citire unei adrese venire de la prefectul județului. Ioan Mihaiu arată că, dată fiind o sentință judecătorească de data recentă, defavorabila fostei consiliere județene PSD, Ana Maria Tiron, nu mai exista niciun fel de temei (pentru liberalii opozanți) pentru împiedicarea procedurii de investire a noului consilier PSD.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor