Mang: „transparenta e suficienta”

1Comentariu
Mang: „transparenta e suficienta”
Senatorul Mang consideră că e suficient ca parlamentarii să facă publice contractele derulate cu Statul.

Conform propriei declaraţii de interese, senatorul social-democrat Ioan Mang este acţionar al SC DEC srl, specializată pe servicii IT, care a încheiat în 2009 şi 2010 contracte cu Universitatea Politehnică Timişoara, Spitalul Judeţean din Oradea, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Bihor şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor. Contractele au fost atribuite prin selecţie de oferte sau negociere cu o singură sursă, având o valoare totală de 815.990 lei.

Ironie din Opoziţie

Solicitat să-şi expună raţiunea respingerii proiectului de lege care ar fi interzis parlamentarilor să facă afaceri, în timpul mandatului, cu instituţii de stat, senatorul Mang ne-a răspuns astfel: „Eu consider că transparenţa e un act absolut suficient. Cine vrea, poate verifica dacă acele contracte menţionate în declaraţia de interese au fost încheiate fraudulos, sau în ce mod poate influenţa un parlamentar din opoziţie acordarea unor contracte de către cei aflaţi la putere”.

Cât despre firma DEC, moştenitoarea defunctei Keysys, Ioan Mang ne-a declarat: „Personal, deţin acţiuni într-o societate înfiinţată acum 20 de ani, administrată de altcineva, şi care a derulat sau derulează şi contracte cu instituţii deconcentrate din Bihor sau alte judeţe. De când sunt parlamentar merg foarte rar la firmă. Ultima oară am cerut tocmai lista contractelor cu unităţi de stat, pentru a le declara public pe toate”.

În context, preşedintele PSD Bihor a mai ţinut să precizeze că are destui colegi parlamentari avocaţi.

„Senatorii sau deputaţii avocaţi încheie direct şi personal contracte pentru reprezentarea în instanţă a unor primării, prefecturi, consilii judeţene sau altor unităţi de stat. Eu sunt doar acţionar la o firmă care are contracte şi cu instituţii deconcentrate dar mai ales cu societăţi comerciale private”, a încheiat Mang.

C.H.

Taguri: ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor