„Mangalianul” va circula din 29 iunie

De Dan Birta
Reactualizat la:
9Comentarii
„Mangalianul” va circula din 29 iunie
Un bilet la cuşetă de patru paturi pe distanţa Oradea – Mangalia costă 150 de lei, iar la cuşetă de şase paturi – 134 de lei.

Bihorenii care doresc să ajungă pe litoralul Mării Negre fără să schimbe trenul vor avea la dispoziţie trenul InterRegio Night (IRN) 1932, Oradea – Mangalia, „Mangalianul” cum mai este cunoscut. Acesta va circula de la Oradea începând cu data de 29 iunie, pornirea din Staţia CFR Oradea fiind la 19:12. Trenul va ajunge la Mangalia la ora 13:08, asta însemnând că cei 909 kilometri vor fi parcurşi în 17 ore şi 56 de minute, dacă nu vor fi întârzieri.

Similarului lui trenul, IRN 1931 va începe să circula de la Mangalia în data de 30 iunie, pornirea fiind la 13:08.

Ca o noutate, spre deosebire de anii trecuţi, „Mangalianul” nu va mai trece prin Gara Bucureşti Nord, ci prin Bucureşti Băneasa.
Trenul are în componenţă vagoane de clasa I, clasa a II-a, vagon de dormit, vagoane cuşetă cu patru şi cu şase locuri şi vagon restaurant.

Tarife şi reduceri

Cei care călătoresc cu trenul pe CFR trebuie să ştie că pot beneficia de o serie de reduceri. Astfel, la biletul dus – întors au 10% reducere din tariful de preţ întreg, pentru călătoria unui adult cu trenul InterRegio și Regio la clasa I sau a II-a. De asemenea, se oferă 50% reducere din tariful biletului întreg, pentru călătoria unui copil în vârstă de până la 10 ani (împliniţi la data efectuării călătoriei), cu trenul InterRegio și Regio la clasa I sau a II-a.

Pentru cumpărarea cu anticipaţie a biletelor de tren (bilet preţ întreg/ copil) se acordă reduceri între 10-25% astfel: 25% reducere la cumpărarea cu anticipaţie peste 21 zile; 18% reducere la cumpărarea cu anticipaţie de 11 până la 20 de zile şi 10% reducere la cumpărarea cu anticipaţie de la 6 până la 10 zile. În plus se acordă 5% reducere la cumpărare biletelor online.

Astfel, un bilet la clasa I pe ruta Oradea – Mangalia, doar dus, la trenul IRN 1932, pentru un adult, ar costa azi, 5 iunie, 150,05 lei. La vagon cuşetă cu patru paturi biletul ar costa 148,6 lei, iar la cuşetă cu şase paturi – 134,05 lei. Cine vrea un bilet la vagon de dormit cu două paturi va scoate din buzunar 221,7 lei.

Pe aceeaşi rută, la acelaşi tren, un bilet la clasa I pentru un elev are tariful de 130,1 lei. La vagon cuşetă de patru paturi biletul costă 116,7 lei, iar la vagon cuşetă de şase paturi – 100,7 lei.

Pentru călătoria în trafic intern, biletele de tren pot fi cumpărate cu anticipaţie: de până la maxim 30 zile, inclusiv pentru călătoria de întoarcere; de până la maxim 60 zile în cazul grupurilor organizate de cel puţin 30 de persoane. Biletele se pot cumpăra de la casele de bilete ale staţiilor de cale ferată şi agenţiilor de voiaj CFR care emit electronic prin sistemul xSell, de la automatele de vânzare aparţinând CFR Călători şi online, de pe site-ul www.cfrcalatori.ro.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor