Mania fast-food-ului în şcoli

Mania fast-food-ului în şcoli
Hunedoara – Ministerul Sănătăţii a elaborat de curând un plan de prevenire a bolilor provocate de alimentaţie, cum ar fi obezitatea, diabetul sau afecţiunile tiroidiene. Derulat sub denumirea „Planul de Acţiune privind Alimentaţia şi Nutriţia”, programul nu şi-a făcut încă simţită prezenţa şi în unităţile şcolare din judeţ unde fast-food-urile care sunt la mare căutare printre elevi nu oferă o alimentaţie prea sănătoasă.

Şcolarii privesc fast-food-ul ca pe soluţia cea mai rapidă de a-şi procura sandvişul şi ignoră aspectele negative ale acestui tip de alimentaţie. „Ar fi neplăcut ca fast-food-urile să dispară din şcoli pentru că ne scutesc de un drum până la magazin, iar produsele sunt la fel de bune”, crede Robert Făgărăşan, elev la Colegiul Economic „Emanoil Gojdu” din Hunedoara.

„Îmi plac produsele de tip fast-food, iar magazinele din incinta unităţilor şcolare ne ajută să ajungem mai repede la ore după ce mâncăm”, spune Alexandru Iosivoni, elev la Grupul Şcolar Telecomunicaţii şi Lucrări Publice Hunedoara. Alţi elevi sunt dezamăgiţi de faptul că preţurile produselor din şcoală sunt mai ridicate decât cele din magazine. „Preţul unui sandviş de la noi din liceu este de 5 lei în timp ce acelaşi produs la magazin îl cumperi cu 3 lei. Ştiu că nu sunt prea sănătoase, dar sunt bune”, afirmă Fabian Stănescu.

Specialiştii recomandă tinerilor să nu mai cumpere alimentele de tip fast-food şi să consume sandvişul luat de acasă. „Nu încurajez consumarea produselor de tip fast-food, dar îmbolnăviri legate de aşa ceva, care să necesite internarea elevilor, nu au fost semnalate în judeţ. Până acum acest tip de alimentaţie nu a reprezentat un pericol de îmbolnăvire care să necesite o anchetă în şcoli”, a afirmat Otilia Sfetcu, director adjunct ASP.

Călin Bicăzan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !