Manifestari închinate femeilor la Oradea

Manifestari închinate femeilor la Oradea
Uniunea Femeilor desfăşoară o serie de acţiuni menite evidenţieze importanţa şi valoarea femeii.

Uniunea Femeilor Bihor lansează o nouă ediţie a proiectului „E primăvară doamnelor”. Pentru a sărbători femeia, organizaţia derulează o serie de manifestări prin care şi-a propus să evidenţieze importanţa şi valoarea de simbol a femeii în formarea şi dezvoltarea familiei şi aportul pe care aceasta îl aduce la progresul comunităţii.

 Expoziţii şi concerte

Astfel, în perioada 1 – 8 martie, pe holul Primăriei din Oradea, în organizarea Uniunii Femeilor vor fi expuse mărţişoare, felicitări şi desene ale şcolarilor şi preşcolarilor din unităţile de învăţământ din Municipiu şi din judeţ. Deschiderea oficială a expoziţiei, numită generic „Un mărţişor, simbol al dragostei, în prag de primăvară”, a avut loc ieri, în sala mică a Primăriei Oradea.

De asemenea, în data de 7 martie, de la ora 17:00, în sala de concerte Enescu – Bartok a Filarmonicii de Stat din Oradea va avea loc spectacolul „8 Martie, e primăvară doamnelor”, susţinut de Corul Filarmonicii, de artiştii Ansamblului Artistic Profesionist „Crişana”, de elevi de la Şcoala de Arte „Francisc Hubic”, corul elevilor de la Liceul de Artă şi de membrii Grupului Vivere.

Uniunea Femeilor Bihor şi-a propus să scoată la lumină şi calităţile artistice ale femeilor în cadrul unei expoziţii de artă, pictură, cusături şi sculpturi. Manifestarea „Primăvara prin stropi de culoare” va fi găzduită, în perioada 1 – 8 martie, de Galeria „Tibor Erno” şi de Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” Oradea. Îşi vor expune lucrări artişti plastici şi artişti independenţi: Ioana Precup, Dora Tudor, Ileana Vlad. O altă expoziţie menită să ilustreze frumuseţea femeii va fi organizată în colaborare cu Asociaţia Artiştilor Fotografi din România – „Femeia în contrastul de lumini al obiectivului foto”.

În plus, în librăriile şi în bibliotecile din judeţ şi din Oradea va fi realizată o expoziţie de carte cu tema „Femeia” şi „Femeia, autoare de cărţi”.

La fel ca anul trecut, în data de 6 martie, de la ora 14:30, Uniunea Femeilor şi Consiliul Judeţean Bihor va decerna diplome de onoare femeilor care s-au remarcat prin activităţi profesionale şi comunitare. Activităţile au fost gândite şi coordonate de Mioriţa Săteanu, preşedintele Uniunii Femeilor Bihor.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !