Manifestaţie pentru terenul de sport

30Comentarii
ORADEA – Aproximativ 200 de persoane au participat duminică la protestul organizat de Eparhia Reformată de pe lângă Piatra Craiului la fostul teren de sport al Liceului Reformat „Lorantffy Zsuzsanna”.

Manifestaţia a început cu o rugăciune, după care episcopul Tokes Laszlo s-a adresat participanţilor. Întâistătătorul Eparhiei Reformate a anunţat că manifestaţia deschide un şir de acţiuni de protest paşnice, pornite pentru soluţionarea echitabilă şi legală a conflictului. Vorbitorul a reamintit asistenţei că în urmă cu doi ani, Consiliul Local, fără cunoştinţa Eparhiei Reformate, a concesionat terenul de sport al Liceului Reformat „Lorantffy Zsuzsanna” Parohiei Ortodoxe „Sfânta Treime”, drept despăgubire pentru un teren naţionalizat ce nu poate fi retrocedat. În opinia lui Tokes, şcoala reformată este obiectul unei discriminări etnice şi religioase, care contrastează flagrant cu spiritul european şi cu cel ecumenic.

 

În proces

Eparhia Reformată de pe Piatra Craiului a atacat anul trecut hotărârea Consiliului Local în contenciosul administrativ. Instanţa a decis că dreptatea este de partea reformaţilor, însă Consiliul Local a făcut recurs. La ora actuală, terenul de sport este nefolosit, fiind năpădit de bălării.

Pengo Zoltan30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor