Manual pentru profesori

Manual pentru profesori
ORADEA – Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a fost, ieri, gazda lansării volumului „Educaţia omului de azi pentru lumea de mâine”, apărut sub coordonarea prof. univ. dr. Vasile Marcu şi conf. univ. dr. Mariana Marinescu.

Volumul face parte din seria de manuale pe care Departamentul pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului Didactic al Universităţii din Oradea le publică în cadrul proiectului „Educaţia în mileniul trei”, demarat în anul 2000.

Cartea este manualul cu numărul 76 al colecţiei, volumul fiind la rândul său o subcolecţie de lucrări de didactică prezentând o serie de articole şi cercetări ale cadrelor didactice din DPPPD, ale masteranzilor şi directorilor de şcoli din Oradea şi Bihor. „Cartea este o sursă de informare pentru cadrele didactice care doresc să participe efectiv la reforma educaţiei. Şcoala şi îndeosebi universitatea nu este o etapă de pregătire pentru viaţă ci este o parte a vieţii”, susţine prof. univ. dr. Vasile Marcu, coordonator al volumului.

Manualul abordează diferite aspecte ale educaţiei moderne, de la informatizarea în educaţie, obiective şi direcţii de modernizare privind educaţia tehnologică până la teme ca nevoia de educaţie, orientarea spre educaţia permanentă şi raportul profesor-elev în didactica tradiţională şi modernă.

Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !