Manuale livrate cu ţârâita

Manuale livrate cu ţârâita
ORADEA – Elevii bihoreni vor primi manuale noi în valoare de 8 miliarde de lei, dar livrarea lor este greoaie. Judeţul Bihor a primit fonduri în valoare de 8,15 miliarde lei vechi pentru achiziţia de manuale retipărite noi, dar alocarea târzie a fondurilor şi distanţa mare între edituri şi Oradea întârzie livrarea cărţilor noi.

„Până la începutul acestei săptămâni am ajuns cu livrările de manuale la 40% din totalul care ar trebui să ajungă în Bihor. Întârzierea se datorează alocării târzii a fondurilor şi a faptului că Bihorul este capăt de traseu la livrare”, ne-a explicat Mirela Lucuş, referent al depozitului de manuale din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Conform calendarului de livrare şi distribuire al manualelor toate volumele noi ar trebui să ajungă la IŞJ Bihor până pe data de 10 septembrie, iar distribuirea către şcoli să se realizeze între 10 şi 15 septembrie, astfel ca toţi elevii să beneficieze de manuale în stare bună.

Reînnoiri

Pentru depozitarea manualelor noi spaţiul deţinut de inspectoratul şcolar este insuficient, dar conducerea Şcolii cu clasele I-VIII „Avram Iancu” din Oradea a pus la dispoziţia IŞJ o sală de clasă pentru a fi transformată în depozit provizoriu. „Spaţiul nostru este insuficient şi am primit o sală la şcoala «A. Iancu», iar până pe 10 septembrie toate manualele vor ajunge în Bihor”, susţine Mirela Lucuş.

Conform cifrelor comunicate de IŞJ Bihor cel mai mare procent de înnoire a manualelor se regăseşte la clasa I, unde toţi cei aproximativ 6.000 de bobocei vor primi manuale noi. Pe locul secund din punct de vedere al înnoiriise regăsesc manualele destinate elevilor din clasa a IV-a şi cele pentru limbi străine de la gimnaziu cu un procent de înnoire de 35%. Cele mai mici procente de înnoire se regăsesc la liceu mai ales faptului că învăţământ obligatoriu, pentru care se asigură manuale, este de 10 clase.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !