Manuale pentru elevii bihoreni

Manuale pentru elevii bihoreni
ISJ Bihor a încheiat contracte cu 31 de edituri pentru 452 de titluri de manuale retipărite.

Manualele scolare noi au ajuns în depozitele şcolilor din Oradea şi din Bihor, în proporţie de 75%.

„Începând cu 21 iulie, depozitul de manuale al judeţului Bihor a început distribuirea manualelor şcolare către unităţile de învăţământ, conform comenzilor depuse la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bihor şi a procentelor stabilite pentru fiecare clasă. Bugetul alocat de Ministerul Educaţiei pentru achiziţia manualelor şcolare pentru anul şcolar 2010 – 2011 este de 479.664 lei, insuficient pentru a asigura necesarul de manuale la efectivele de elevi existente în unităţile de învăţământ”, a informat ec. Mirela Lucuş, consilier manuale şcolare în cadrul ISJ Bihor.

Manualele de limbă română şi matematică (clasele a IX-a şi a X-a) tipărite de editurile „Mathpress” şi „Grup Editorial Art” nu au putut fi achiziţionate şi nici distribuite. Aceasta pentru că – potrivit Mirelei Lucuş, „Editura Mathpress nu a semnat contractul pentru retipăriri manuale, motivând că preţul real al manualului este mai mare decât preţul comunicat de MECT, iar editura nu îşi acoperă cheltuielile de tipărire şi transport”. Acelaşi motiv l-a invocat şi Editura Grup Editorial Art.

„Editura Dacia nu a mai semnat contracte de retipăriri de manuale şcolare pentru minoritatea maghiară şi minoritatea slovacă, astfel că pentru anul şcolar 2010-2011 pentru minoritatea slovacă nu sunt manuale suficiente”, a mai spus ec. Mirela Lucuş.

Manuale noi

Cei mai norocoşi în privinţa manualelor sunt elevii de clasa I. Ei vor beneficia integral de manuale noi, cu excepţia manualelor de religie, care vor fi recuperate de la seriile anterioare. De asemenea, manualele pentru disciplinele la care elevii de clasa a VIII-a vor susţine evaluarea naţională au fost retipărite, în timp ce manualele şcolare în stadiu avansat de uzură au fost înlocuite.

Deoarece învăţământul românesc este obligatoriu doar zece ani, elevii din clasele XI-XII trebuie să-şi achiziţioneze singuri manualele.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !