Manualele virtuale: da sau ba? Ce spune ISJ Timis

De Delia S. Barbu
Cornel Petroman
Cornel Petroman
Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a bulversat dăscălimea după ce a declarat recent că manualele viitorului ar putea deveni …virtuale. Între nevoia de evoluție a educației și lupta cu dezinteresul tot mai crescut al elevilor față de școală, manualele virtuale nu par a rezolva nicio problemă.

Vorbind despre manuale, ministrul a declarat că „este nevoie să le revedem, să le schimbăm, dintr-un motiv foarte simplu: sunt unele care au 12 ani vechime. Procesul este de durată. (…) Trebuie schimbate manualele de la I-IV, V-VIII, IX-XII. (…) Se discută despre conceptul de manual pentru că, probabil în 2016, cred că manualul va arăta altfel decât arată astăzi.

Ar trebui să fie o combinație între manualul în forma clasică și instrumente electronice pe care elevul să le găsească pe o platformă, să poată să fie accesate, să fie mai prietenoase din punctul de vedere al acestor generații de copii. Nu spun că manualele viitorului apropiat vor fi manuale virtuale toate, pentru că nu cred că ar fi corect, dar îndrăznesc să spun că manualele viitorului apropiat ar trebui să fie o combinație de manuale tiparite și manuale electronice”, a spus ministrul într-un interviu recent.

Cornel Petroman, dascăl și inspector școlar general în Timiș, nu crede că aceste manuale vor fi mai eficiente decât cele clasice. „Manualele acestea virtuale probabil că vor apărea în momentul în care statul român va dispune de banii necesari, pentru că acestea costă mult mai mult decât cele clasice. În plus, din punct de vedere pedagogic, nu știu dacă manualele virtuale vor fi mai eficiente decât cele clasice. Eu tind să cred că nu vor avea mai mare eficiență decât cele clasice”, a spus Cornel Petroman.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !