Maraton fotografic în Cetatea Oradea

De Camelia Busu
Din Turul Oradiei, expoziţia „Țara Bihorului pitoresc”
Din Turul Oradiei, expoziţia „Țara Bihorului pitoresc” - © Foto: Mészáros Ödön (HU)
Trei expoziţii de artă fotografică vor fi vernisate sâmbătă, sub patronajul Asociației ”Euro Foto Art”.

Eveniment expoziţional în Cetatea Oradea. Trei expoziţii de artă fotografică vor fi vernisate sâmbătă. Expozițiile organizate sub patronajul Asociației ”Euro Foto Art”, în colaborare cu Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural vor fi vernisate de către Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale. Invitatul de onoare este dr. Ramona Novicov critic de artă (în limba română) și redactorul Szűcs László, redactorul șef al revistei de cultură ”Várad” (în limba maghiară).

Primul vernisaj va avea loc la Galeria „Ștefan Vilidár István” din Corpul C al Cetății Medievale Oradea, de la ora 10:00. La vernisaj vor participa și 16 artiști fotografi din Békéscsaba, Ungaria. Pe simezele cunoscutei galerii vor fi instalate 44 de fotografii realizate de membrii Atelierului de Fotografie „Márvány” din orașul vecin. La vernisajul expoziției organizate în parteneriat cu Clubul Fotografic ”Nufărul” din Oradea și Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural va participa și va lua cuvântul artistul fotograf Péter Katona președintele Atelierului de Fotografie ”Márvány” din Békéscsaba.

Momentele muzicale vor fi oferite de elevele clasei a VII-a a Liceului din Arte din Oradea Jakabffy-Ellenes Zselyke și Petrucz Eszter, pregătite de profesoara lor dr. Mircescu Georgiana, care vor interpreta mai multe piese la flaut. Expoziția va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 20 decembrie 2018, zilnic între orele 08:00 – 20:00. Intrarea este gratuită.

„Țara Bihorului pitoresc”

Cel de al doilea vernisaj organizat în parteneriat cu Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural va avea loc la ora 12:00 în sălile de expoziții temporare al Colecției de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István” din cadrul secției de istorie a Muzeului Orașului Oradea – Complex Cultural, unde va avea loc festivitatea de premiere și inaugurarea expoziției intitulată „Țara Bihorului pitoresc” (Festői Biharország). Vor fi expuse 72 de fotografii monochrom și color realizate de artiștii fotografi din România și Ungaria în cadrul Universităţii de Artă Fotografică de Vară, organizată la începutul lunii iulie 2018 de către Asociația Fotocluburilor din Ungaria (MAFOSZ) în parteneriat cu Asociația Internațională „Euro Foto Art”.

Cu această ocazie va fi lansat de către președintele MAFOSZ, artistul fotograf Horváth Imre, catalogul color ilustrat cu cele mai reușite imagini realizate în vara acestui an în Oradea și județul Bihor de către reputați artiști fotografi din Ungaria și România. Momentele muzicale vor fi asigurate de sporana dr. Carmen Vasile. Expoziția „Țara Bihorului pitoresc” va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 10 ianuarie 2019, de marți până joi, între orele 09:00 – 17:00

„Evreii din Oradea”

A treia expoziție de artă fotografică organizată de Asociația Internațională „Euro Foto Art”, Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor și Comunitatea Evreilor din Oradea va fi vernisată tot sâmbătă, la ora 16:00, la Sinagoga Neologă din Oradea, strada Independenței. Pe șevaletele instalate în noua Sinagogă vor fi instalate o selecție de 45 de fotografii monocolor și color acceptate și premiate la expoziție – concurs intitulat „Evreii din Oradea”. Pentru concurs organizatorii au primit 117 de creații, realizate de 23 artiști fotografi din Arabia Saudită, România și Ungaria. Juriul concursului a acceptat pentru a fi expuse 50 de creații și a premiat 9 lucrări. În cadrul vernisajului vor fi înmânate medaliile și plachetele „Carol Pop de Szathmári Pap Károly” artiștilor fotografi premiați. Momentele muzicale ale serii vor fi oferite de către artiștii Alexandrina Chelu și Florian Chelu, care vor interpreta mai multe piese din repertoriul israelian.

Maratonul fotografic se va încheia cu o proiecție de imagini digitale intitulată „Impresii din Japonia” însoțite de multe povești în limba maghiară ale celor două săptămâni petrecute de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP în această minunată țară a Soarelui Răsare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !