Maraton fotografic în Oradea

De Crina Dobocan
Maraton fotografic în Oradea
Iubitorii de fotografie au ocazia de a participa la un maraton de evenimente expoziţionale de excepţie.

Trei expoziţii, în trei locuri diferite, vor fi organizate luni, 8 august, la Oradea. Primul eveniment expoziţional va avea loc la Galeria ,,Euro Foto Art’’. Aici, va fi vernisată expoziţia retrospectivă a artistului fotograf Magdó István din Săcele.

Expoziția va cuprinde peste 40 de fotografii alb-negru și color de mari dimensiuni. Publicul va putea admira portrete, peisaje, fotografii de reportaj, imagini abstracte, fotografii din natură, precum și esee fotografice. Artistul fotograf expozant s-a născut în anul 1963 în Săcele, județul Brașov. A început să fotografieze din anul 2010, dar abia din anul 2015 a început să participe cu lucrările sale la diferite Saloane Internaționale de Artă Fotografică.

Pasiune

,,Deși, într-o perioadă extrem de scurtă, am obținut în 51 de țări peste 300 de premii internaționale (cu care puteam să obțin cea mai mare distincție a Federației Internaționale de Artă Fotografică – FIAPp), eu nu am depus documentația nici pentru prima distincție (AFIAP). Pentru mine scopul nu a fost să am distincții, deoarece consacrarea mea pentru arta fotografică s-a format din mers…’’, a dezvăluit artistul expozant.

Magdó István - Lupta FOTO: Magdó István – Lupta ©

Magdó István susține că este non conformist, care vede puțin altfel lumea. El preferă ca imaginile sale să nu fie regizate. Vernisajul expoziției personale va avea loc în prezența autorului, luni, 8 august, de la ora 10:00, în Galeria „Euro Foto Art”.

O altă expoziție de artă fotografică, organizată în parteneriat cu Muzeul Cetății și Orașului Oradea, va fi alcătuită din lucrările artistului fotograf Szabó Atilla din Miercurea Ciuc. Pe simezele sălii de expoziții din cadrul Palatului Princiar (Corpul A, parter) vor fi instalate cele 24 de fotografii artistice alb-negru și color de mari dimensiuni. Vernisajul expoziției va avea loc luni, 8 august, de la ora 11:30, în prezența autorului.

Szabó Attila (M. Ciuc) -Spre cer Szabó Attila (M. Ciuc) -Spre cer ©

Expoziţie aniversară

O altă expoziție, organizată de Primăria Municipiului Oradea, prin Muzeul Cetății și orașului Oradea, va fi instalată în sălile de expoziții temporare ale secției de Istorie a Muzeului Cetății. Expoziția este prilejuită de aniversarea a 65 de ani a cunoscutului artist fotograf Ștefan Tóth István AFIAP.

Ștefan Toth AFIAP -După mine vă rog... (1979)

În cei 40 de ani de activitate fotografică, președintele Fotoclubului ,,Nufărul” și al Asociației ,,Euro Foto Art” a contribuit la dezvoltarea artei fotografice din orașul de pe malul Crișul Repede. Expoziția retrospectivă a cunoscutului artist fotograf cuprinde peste 100 de fotografii alb-negru și color de mari dimensiuni realizate în cei peste 40 de ani de carieră artistică.

Ștefan Toth AFIAP -După mine vă rog... (1979)

Este important de menţinut faptul că cea mai veche fotografie expusă a fost realizată în urmă cu 48 de ani, în parcul Cismigiu din București (în anul 1968). Vernisajul expoziției va avea loc în prezența autorului luni, 8 august, la ora 18:00. Momentele muzicale ale vernisajelor vor fi susținute de artiștii Thurzó Sándor József, Alexandrina Chelu și Florian Chelu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !