Marca… „Rachiul de Banat“

Marca… „Rachiul de Banat“
REŞIŢA – Casa de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa a găzduit sâmbătă, 20 ianuarie 2007, Adunarea Generală a Producătorilor de Răchie din Banatul Montan. Cu acest prilej au participat Iosif Secăşan, preşedintele Consiliului Judeţean, Ionesie Ghiorghioni, deputat de Caraş-Severin.

Asociaţia Producătorilor de Răchie din Banat a fost creată pentru a apăra interesele producătorilor de răchie, persoane care, începând cu acest an vor fi nevoiţi să declare fiscului producţia de ţuică.

La această întâlnire au participat o bună parte din producătorii de răchie din Banat, în jur de 300 de persoane, care, pentru a se înscrie în asociaţie au fost nevoiţi să plătească o taxă de 100 de lei.

Printre cele discutate cu ocazia acestei adunări a fost şi punctul de vedere a lui Iosif Secăşan, care consideră că asocierea producătorilor de răchie din Banat este singura modalitate ca această marcă să nu dispară de pe piaţă.

Sediul asociaţiei va fi la vechea unitatea militară de la Caransebeş, urmând a fi construite şi o distilerie şi o linie de îmbuteliere a răchiei care vor trebui să respecte cerinţele UE. Distileria şi linia de îmbuteliere vor fi realizate fie cu ajutorul unor fonduri de pre-aderare, fie prin asocieri private.

Membrii de onoare

Un alt aspect discutat cu prilejul acestei adunări a fost acela al măririi cantităţii de răchie care poate fi produsă fără ca nivelul accizei să crească. „Am propus o modificare a Codului Fiscal în ceea ce priveşte producţia de ţuică.

Aceea de a scuti de la plata accizei pe cei care produc până la 400 de litri de ţuică de prune sau de mere“, a declarat Ionesie Ghiorghioni. În finalul şedinţei a fost ales Biroul Executiv, cu preşedintele în persoana lui Ioan Borduz, precum şi membrii onorifici ai Asociaţiei Producătorilor de Răchie din Banatul Montan: Sorin Frunzăverde, ministrul Apărării Naţionale, Iosif Secăşan, precum şi Iosif Ghiorghioni.

Doina Rolea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !