Marconst a câştigat licitaţia la Parcul Balnear

Marconst a câştigat licitaţia la Parcul Balnear
MARGHITA – Încep lucrările la Parcul Balnear din Marghita. Lucrarea se va întinde pe parcursul a doi ani. Vestea bună pentru marghiteni e că au fost suplimentate substanţial fondurile pentru Parcul Balnear. De la 1, 1 milioane de euro, la aproximativ 1,4 milioane euro.

Banii provin din fonduri europene, iar cofinanâarea locală a lucrării este de 10% din valoarea totală a proiectului. “Zilele trecute ne-a fost comunicat numele câştigătorului licitaţiei pentru lucrarea de la Marghita. Acesta este Marconst, firmă de construcţii care are în portofoliu blocurile ANL din Marghita, Aleşd, Săcuieni. Lucrarea cred că va începe peste o lună şi are termen de execuâie de doi ani.

 

Se vor executa lucrări de aducţiune a apei geotermale pe o lungime de 1800 m şi lucrări de distrivbuţire la bazine, bazine exterioare cu apă geotermală pentru adulţi şi copii, drum de acces, platforme de parcare, alei, trotuare, lucrări de canalizare ape termale cu bazin de răcire şi canalizare menajeră, cu staţie de epurare în sistem local”, spune Dorel Talpoş, primarul de Marghita.

Parcul balnear va da posibilitatea valorificării unui segment al potenţialului natural al zonei Marghita, al reliefului, resurselor de apă geotermală, dar şi ai factorilor climatici. Proiectul este unul în oglindă şi a fost câştigat în parteneriat cu localităţile Beltiug, Tăşnad şi Simleul Silvaniei. În cele din urmă, Simleul Silvaniei a renunţat la cota sa de finanţare, iar banii au fost redistribuiţi celorlalte localităţi implicate în proiecte.

Veronica Bursaşiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !