Măresc taxele de trafic greu

ORADEA - Executivul local plănuieşte creşterea taxelor percepute pentru accesul maşinilor de trafic greu în oraş. Un proiect de hotărâre pe această temă este deja pregătit şi ar trebui să ajungă pe masa Consiliului Local în şedinţa ordinară de la finalul lunii ianuarie, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Până atunci însă, conform legii, este amendabil de către cei direct vizaţi.
„Faptul că deţinătorii legali ai autovehiculelor din categoria trafic greu, precum şi conducătorii auto ai acestor autovehicule, sfidează reglementările în vigoare, circulând şi parcând pe raza municipiului Oradea fără a deţine autorizaţie în acest sens, darea în folosinţă a drumului de centură, lucrare care a eliminat aproape în totalitate disconfortul provocat de tranzitul traficului greu prin oraş, rămânând a soluţiona doar dirijarea autovehiculelor de marfă spre punctele de destinaţie şi de aprovizionare”, sunt motivele pentru care funcţionarii Primăriei apreciază ca necesare creşterile de tarif.

Creşterea confortului
Un alt motiv ar fi creşterea confortului prin reducerea poluării provocate în special de traficul greu.
În urma modificării, tarifele ar fi, pentru masa între 5 şi 10 tone, de 240 RON/lună, respectiv 20 RON/zi, pentru masa între 10,1 şi 15 de 300 RON/lună sau 30 RON/zi, pentru cele între 15,1 – 20 t, 360 RON/lună sau 35 RON/zi, peste 20 t, 480 RON/lună sau 40 RON/zi. Taxa pentru autovehiculele pentru care se solicită traseu prestabilit este de 600 RON/an pentru fiecare.

Ghilea Cristina0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase