Marfa de circa 140.000 de lei confiscata

Calin Gal
Calin Gal
GF Bihor a confiscat zahar, lămâi şi furaje din trei transporturi, în valoare de aproape 140.000 de lei. Furaje pentru pui broileri, lămâi şi zahar. Acestea sunt ultimele categorii de mărfuri confiscate de către comisarii Gărzii Financiare (GF) Bihor în urma monitorizării traficului de mărfuri privind achiziţiile intracomunitare.

În 5.07.2011, în Punctul de Trecere Frontieră Borş, a fost identificat un mijloc de transport care transporta o cantitate de 22.070 kg de furaj pentru creştere broileri. „Din verificarea documentului CMR s-a constatat că acesta avea la rubrica «furnizor» menţionată Kabai Tap es Takarmanyforgalmazo ZRT Ungaria, iar la rubrica «beneficiar», SC Caizen Import Export SRL Arad. În urma consultării bazei de date a ONRC şi a site-ului Ministerului Finanţelor Publice s-a constatat că societatea beneficiară are întrerupere temporară de activitate începând cu data de 22.06.2011 şi sediul expirat”, ne-a declarat Călin Gal, comisarul-şef al GF Bihor. Societăţii i-a fost aplicată o amendă contravenţională în sumă de 6.000 lei şi i s-a confiscat cantitatea de 22.070 kg furaj în valoare de 24.057 lei.

În 1.07.2011 a fost identificat mijlocul de transport (cap tractor şi remorcă) BH-07-LLL/BH-10-SBH, care transporta 20.491 kg de lămâi. La furnizor era menţionată o firmă din Spania – Agrios el Carril – iar la beneficiar SC Fresh Trade Grup SRL Oradea, o firmă care nu funcţiona la sediul social, dată în consemn la frontieră. „Sociatăţii i s-a aplicat o amendă contravenţională în valoare de 6.000 de lei şi i s-a confiscat întreaga cantitate de lămâi în valoare de 43.923 lei”, a specificat Călin Gal.

Tot în urma monitorizării traficului de mărfuri la frontieră în Borşa fost identificat un mijloc de transport cu 24.000 kg de zahar provenind din Ungaria, beneficiar fiind o firmă din Slovacia. Furnizorului, nefiind înregistrat direct sau prin reprezentant în România, i-a fost aplicată o amendă de 6.000 de lei. Cantitatea de zahăr de 24.000 kg, în valoare de 72.000 de lei a fost confiscată.

D.B.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !