Mari ambiţii la Caritas Greco-Catolica

1Comentariu
ORADEA – Asociaţia Caritas Eparhial Oradea (ACEO) şi-a prezentat realizările din 2006. După cum au anunţat, membrii asociaţiei au mari speranţe pentru acest an, planurile incluzând atât îmbunătăţirea serviciilor oferite în prezent, cât şi lansarea unor noi proiecte.

Printre obiectivele din acest an se numără şi construirea unei cantine în cartierul Nufărul. „Din octombrie 2006 distribuim zilnic 30 de mese calde persoanelor fără locuinţe. Dar ne-am dori ca în acest an să facem o cantină, unde să se poată aşeza la masă şi să putem discuta cu ei. Acolo vor avea şi posibilitatea să facă un duş, dacă doresc. Noi ştim că mulţi dintre ei se simt bine acolo unde sunt, dar vom încerca să discutăm cu ei.

Ajutăm cu bunuri materiale, cu mâncare şi haine, dar vrem să le oferim şi ajutor spiritual”, a declarat Olimpiu Todorean, preşedintele ACEO. Un alt mare proiect al Caritas este construirea unei case de bătrâni. „Casa Frenţiu, aşa cum o vom numi, va fi o casă de bătrâni cu 24 de locuri tip garsonieră. Pentru început, 20 vor fi destinate persoanelor cu venituri şi doar patru vor fi acordate persoanelor cu nevoi sociale. E o investiţie foarte mare şi cu timpul, prin rotaţie, numărul locurilor sociale va fi mai mare. Spre primăvară vă vom invita să punem prima piatră”, a mai spus directorul.

Nevoie de voluntari

Mai multe campanii de ajutorare ale ACEO au fost duse la îndeplinire cu ajutorul voluntarilor. Până în prezent, numărul acestora a crescut la 69. Voluntarii au participat la numeroasele acţiuni ale asociaţiei, fie că a fost vorba de ajutorarea victimelor inundaţiilor de la Târlişua, judeţul Cluj, sau a unor familii nevoiaşe din Oradea, fie la simplele acţiuni periodice de colectare de fonduri. Şi în acest an, asociaţia îşi propune să distribuie 10.000 de pliante pentru a atrage atenţia oamenilor că pot să doneze 2% din impozitul pe venit către ACEO.

În luna martie, Caritas va lansa un curs pentru cei ce doresc să se implice în proiectul „Prieteni pentru zâmbet”, prin care copiii de la spital sunt vizitaţi de clovni voluntari. „Avem deja şapte sau opt persoane înscrise la aceste cursuri. De altfel, ele vor fi structurate pe două părţi: trucuri şi machiaj. Cursurile le vom începe în luna martie”, a precizat directorul. Membrii asociaţiei doresc să continue campaniile iniţiate.

„Am reuşit să îndeplinim destule lucruri din cele pe care ni le-am propus. De exemplu, anul trecut am avut o colaborare cu Metro. Credem că este o premieră să se organizeze o colectă de alimente în faţa unui magazin. A fost un succes, şi vom repeta această campanie”, a adăugat Olimpiu Todorean.

Caritas îşi propune să se extindă în judeţ. „Vrem să creăm o reţea de Caritasuri zonale, la Beiuş, Zalău, şi Tăşnad”, a anunţat directorul ACEO.

Pengo Zoltan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor