Marile centre comerciale, controlate

De Otilia Șandor
1Comentariu
Controale la magazinele mari
Controale la magazinele mari
Pompierii au controlat magazinele mari pentru un nivel ridicat de protecție.

Sperând că vor reduce evenimentele nedorite în perioada Sărbătorilor de iarnă, pompierii bihoreni de la Inspecţia de Prevenire au controlat din 12 până în 18 decembrie 27 de mall-uri şi hypermarket-uri. Controalele s-au soldat cu 78 de sancțiuni contravenționale, dintre care 67 de avertismente și 11 amenzi în cuantum de 21.500 lei. De reţinut că pe timpul acțiunilor de control au fost înlăturate în mod operativ 37 de nereguli.

Principalele deficienţe au constat în: lipsa organizării activităţii de apărare împotriva incendiilor pe locul de muncă, lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, reducerea căilor de evacuare prin amplasarea unor elemente de mobilier, neîntreţinerea şi neverificarea corespunzătoare a mijloacelor de primă intervenţie (stingătoare), neîntreţinerea corespunzătoare a iluminatului de siguranţă şi exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice.

În timpul controalelor, pompierii au vizat modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, de către chiriași, respectiv de către administratorii/proprietarii spațiilor. Pompierii anunţă că şi în zilele următoare vor face controale, de data aceasta la lăcaşurile de cult din judeţ, precum şi la spaţiile în care se organizează Revelionul şi la alte localuri de alimentaţie publică.

Nereguli găsite

Printre aspectele urmărite pe durata controalelor menționăm:

  • verificarea modului de asigurare a dotării cu mijloace tehnice de primă intervenție;
  • verificarea modului de exploatare a instalației electrice de iluminat și a sistemului de încălzire;
  • asigurarea condițiilor de evacuare în siguranță a persoanelor;
  • utilizarea focului deschis.

De asemenea, pompierii militari au desfășurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu persoanele responsabile din cadrul centrelor comerciale, asupra modalităţilor practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor şi asigurarea primei intervenții în caz de incendiu.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor