Marin Chelu la primul volum de poezie

Ajuns la o vârsta când ar fi trebuit sa-si numere volumele aparute, Marin Chelu îsi retraieste tardiv tineretea prin publicarea poemelor sale, scrise între anii 1969-1977 si adunate în volumul „Zidiri”, lansat luni la Casa de Cultura a Municipiului.

Evenimentul a fost deschis de poetul si redactorul-sef al revistei Familia, Ioan Moldovan, urmat de directorul Bibliotecii „Gheorghe Sincai”, Constantin Malinas. Evadarea din obsesii


„Chiar daca Marin Chelu a avut o viata activa în coloanele revistei în anii tineretii, abia acum acesta a hotarât sa-si arate goliciunea inimii, sa-si dea sufletul pe fata. Este o deszidire, o cale prin care ne invita sa-l cunoastem tocmai prin cvartetul compozitional (Sonuri tandre, Tristeti erotice, Efemeride în vaga maniera Haiku si Insomnii fara aparare) al unei vârste revolute”, spune Moldovan.

Acesta a insistat pe potentialul creativ al poetului, subliniind sensibilitatea expresiva a sufletului si caracterizându-i opera spre final ca fiind o „provocare a imaginii si stiinta a scrierii”.


Constantin Malinas a reamintit asistentei crâmpeie din viata culturala a revistei Familia, a cenaclurilor în care literatura era un mod de existenta spirituala încarcat cu seva cunoasterii, o viata literara activa care astazi se afla într-o stare de letargie.


În ceea ce priveste volumul lui Marin Chelu, pentru Malinas este „o recuperare editoriala de istorie literara, o carte fara ceas, atemporala, o carte a intelectului strecurat prin emotie. Autorul este aici, si cosul, si cosarul, iar prin poezia sa plina de rafinament stilistic doreste sa revina la zi”.


În completarea preopinentilor sai, autorul si-a autodefinit volumul drept o „carte ce încearca sa ma elibereze de obsesii, de iluzii si iubiri pierdute”.

Laura Voicu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !