Măriri salariale la CET

7Comentarii
Măriri salariale la CET
ORADEA – Pare-se că agitaţia sindicaliştilor de la Electrocentrale SA nu a fost în zadar. După Aderarea la UE, sindicaliştii au cerut iarăşi renegocieri cu conducerea administrativă, în ciuda faptului că producţia de abur s-a micşorat cu circa 40%, o dată cu închiderea Cemtrade (fosta Alumina), principalul consumator al Centralei Electrotermice Oradea.

Potrivit lui Tudor Dicu, şeful celui mai mare sindicat de la CET – Sindicatul Liber Independent CET I – ieri s-a purtat o nouă rundă de negocieri între directorul Dragoş Gligor şi reprezentanţii celor trei sindicate, SLI CET I (700 membri), Speranţa (500 membri) şi Energia (80 membri). „Am obţinut o promisiune din partea conducerii administrative, de o mărire a salariilor cu 10%”, a spus Dicu. Iniţial, sindicaliştii ceruseră măriri de 35%.
De precizat că asemeni zilei de marţi, şi ieri, în timpul negocierilor, muncitorii s-au strâns în curtea CET pentru a-şi susţine moral liderii sindicali. Azi, la ora 8:00, se va întruni Consiliul de Administraţie al Electrocentrale SA pentru a aproba mărirea salarială negociată. De asemenea, va fi nevoie ca miercuri şi Consiliul Local Oradea să-şi dea girul pentru cele negociate.
În privinţa sporurilor, Tudor Dicu spune că ele vor fi discutate în perioada următoare.

Calin Corpas7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor