Marius Chipurici, innobilat cavaler

9Comentarii
Marius Chipurici, innobilat cavaler
Discreţia şi caritatea este ceea ce îi caracterizează pe continuatorii Vechilor Cavaleri.

Unul dintre aceştia este şi fostul director al Direcţiei Judeţene de Tineret, medicul MariusChipurici care a devenit, la finele săptămânii, trecute cavaler templier. În cadrul unui ceremonial care a avut loc la Catedrala Luterană din Bucureşti, orădeanul a fost înnobilat cavaler. Fostul director al DJT activează în cadrul Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim (OSMTH) de aproximativ trei ani, adică de la înfiinţarea organizaţiei în Oradea.

Creştinism

Cred că ceea ce a contribuit decisiv la selectarea mea a fost faptul că sunt medic, deci prin prisma meseriei ajut oamenii. Din organizaţie fac parte notari, medici, oameni de afaceri. Propovăduirea creştinismului şi ajutoarea celor săraci sau abuzaţi sunt obiectivele noastre. Dar noi nu dorim să ne lăudăm cu actele noastre de caritate, discreţia este cea care caracterizează acţiunile noastre”, a spus proaspătul cavaler. OSMTH este un Ordin cavaleresc creştin, iar acţiunile sale se manifestă în spiritul idealurilor cavalereşti imprimate de la data înfiinţării lui în anul 1118Ordinul Templului din Ierusalim funcţionează în România ca asociaţie non-guvernamentală, non-profit, apolitică, prin Asociaţia Magnus Prioratus Romaniae, constituită în baza Decretelor Magistrale emise de Marele Maestru al ordinului şi a legislaţiei române. Organizaţia îşi propune „menţinerea prezenţei şi influenţei creştine pe Pământul Sfânt, sprijinirea dezmoşteniţilor, sărăcilor şi bolnavilor”, dar şi „apărarea nevinovaţilor acuzaţi pe nedrept”.

V.B.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor