Marko la inaugurarea lăcaşului cultural

Marko Bela la inaugurarea lăcaşului cultural
Marko Bela la inaugurarea lăcaşului cultural
REŞIŢA – Sâmbătă, 18 noiembrie 2006, preşedintele U.D.M.R., Marko Bela, a fost prezent la inaugurarea Casei de Cultură Maghiară din Reşiţa. Acesta consideră Caraş-Severinul, o zonă exemplară pentru relaţiile interetnice.

Preşedintele şi-a exprimat mulţumirea pentru ceea ce se întâmplă în Caraş-Severin, care, din punctul său de vedere, este o zonă extrem de importantă şi exemplară în ceea ce priveşte relaţiile interetnice, o zonă unde minorităţile etnice au reuşit să înfiinţeze o uniune.

Este conştient că maghiarii din România trăiesc în situaţii diferite. Unii sunt majoritari (cei din ţinutul secuiesc), alţii minoritari sau dispersaţi. În judeţul Caraş-Severin, comunitatea, din punctul său de vedere, este dispersată.

„ Dar avem în judeţ o organizaţie U.D.M.R. puternică, care lucrează foarte bine, deoarece a reuşit să înfiinţeze această Casă de Cultură. U.D.M.R. acordă o deosebită atenţie, comunităţilor care doresc să-şi ducă mai departe identitatea naţională“, a adaugat Marko Bela.

Mesajul preşedintelui pentru maghiarii din Caraş-Severin a fost unul de „ încurajare “: „ Merită să pună un accent pe păstrarea identităţii culturale, a identităţii lingvistice, mai ales în această perioadă, când tindem spre o Europă comună, unde aceste eforturi vor fi răsplătite. Va fi o şansă mai mare pentru cei care vorbesc mai multe limbi, cunosc mai multe culturi. Din partea U.D.M.R. vreau să le transmit, că pot conta pe ajutorul nostru“.

Oana Copocean0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase