Marko, Orban şi centura

Marko, Orban şi centura
ORADEA – Deşi PD a ieşit din Guvern, vicepremierul Marko Bela crede că Palatul Victoria va trebui să îşi continue proiectele cu administraţia locală orădeană.

De exemplu, finanţarea refacerii şoselei de centură a Oradiei între Calea Sântandreiului şi bulevardul Ştefan cel Mare, pentru care primul Cabinet Tăriceanu a alocat fonduri, prin Ministerul Transporturilor. Însă, de precizat că, dacă până acum acest minister era în portofoliul PD, acum el a fost preluat de către PNL, ministru fiind radicalul liberal Ludovic Orban.

„N-am votat un alt program de guvernare, deci cel vechi e valabil. În ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii, nu să dăm înapoi, ci va trebui să ne gândim la noi proiecte, pentru că, până acum s-au făcut greşeli mari în dezvoltarea infrastructurală, care a fost neglijată”, a spus Marko, care a precizat UDMR va impulsiona toate proiectele de infrastructură.

De altfel, preşedintele UDMR a subliniat că, pentru Uniune, prioritară e dezvoltarea infrastructurii, urmată de descentralizare, sănătate, învăţământ şi protecţia socială.

Legat de repercusiunile ieşirii PD de la guvernare, Marko a îndemnat la realism: „Va exista un impact, la nivelul instituţiilor subordonate ministerelor. Însă, în privinţa consiliilor judeţene şi consiliilor locale, nu am fost niciodată de acord că acestea trebuie să se orienteze tot timpul în funcţie de noile formule construite la Bucureşti”, a spus Marko.

Mai pe româneşte, UDMR doreşte păstrarea polului de putere UDMR-PD în Bihor, atât la Consiliul Local Oradea, cât şi la Consiliul Judeţean, mai cu seamă că Marko a precizat ieri că Uniunea pe care o prezidează a avut o relaţie bună şi cu PD, atât cât democraţii au făcut parte din Executiv. „Cu o singură excepţie: susţinerea Legii Minorităţilor, foarte importantă pentru noi, la care PD a fost ba împotrivă, ba şovăielnic. Însă am trecut şi peste asta. Numai că apoi nu am mai avut majoritatea”, a mai spus Marko.

Călin Corpaş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase