Marş antitutun

5Comentarii
Marş antitutun
ORADEA – Peste 200 de liceeni orădeni au mărşăluit joi după-masă prin centrul Oradiei îmbrăcaţi în tricouri cu mesaje antifumat şi strigând lozinci împotriva fumatului.

Marsul a fost organizat cu ocazia Zilei Mondiale fara Fumat, de catre CPECA Bihor, împreuna cu Fundatia Încrederea si Directia Judeteana pentru Sport.

„Am participat la acest mars pentru ca am vrut sa atragem atentia oamenilor ca tutunul dauneaza grav sanatatii si ca e mai bine sa se lase de fumat. Mi-a placut foarte mult si sper ca voi avea ocazia sa mai particip la asa ceva”, spune Camelia Handra Andor, eleva la Liceul Dimitrie Leonida.

„Ni s-a spus de la scoala despre acest mars si am participat pentru ca eu cred ca putem schimba ceva. Putem sa facem ceva benefic, îi putem influenta pe fumatori sa renunte la fumat”, crede Monica Lazau, eleva la Colegiul Economic Partenie Cosma.

La mars au participat elevi de la zece licee, ei au împartit pliante pe tot traseul marsului, între Magazinul Crisul  si Teatrul Arcadia.

„Este o initiativa foarte buna, dar nu prea cred ca va avea mare impact asupra celor care fumeaza. Cine e fumator înrait, tot fumeaza”, spune beiusanul Florin Bogdan, unul dintre trecatorii pe lânga care au trecut liceenii.

Marsul s-a încheiat la Teatrul Arcadia, unde cele mai inedite costume au fost premiate. De asemenea, liceeni au putut urmari si patru scenete cu aceeasi tematica, a caror protagonisti au fost tot colegi de ai lor.

„Este o actiune de sensibilizarea populatiei, cu privire la riscurile pe care le implica fumatul. Speram ca ecourile acestui mars se vor resimti în viitor, când numarul fumatorilor va fi mai mic”, spune Calin Pop, asistent social în cadrul CPECA Bihor.

„Ne-am gândit sa facem ceva inedit în care sa-i implicam pe liceeni. Noi vrem sa promovam o viata sanatoasa si încercam sa le oferim tinerilor alternative, astfel încât sa nu cada prada tentatiilor”, explica si Nelu Radu, asistent social în cadrul Fundatiei Încrederea.

Jandarmii au supravegheat marsul.

Ovidiu Morcan

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor