„Marşul tăcerii”

1Comentariu
Foto J.B.
Foto J.B.
Au îndemnat femeile să facă apel la instituţiile abilitate pentru a scăpa de agresiune. Câteva zeci de persoane au participat astăzi, de la ora 11:00, la un marş al tăcerii, pentru a atrage un semnal de alarmă asupra fenomenului de violenţă intrafamilială.

Manifestarea a reprezentat un îndemn adresat femeilor de a face apel la instituţiile abilitate în cazul în care sunt agresate şi, în acelaşi timp, o comemorare a celor care au decedat ca urmare a violenţei domestice. La manifestare au participat liceeni orădeni, poliţişti de proximitate şi membre ale Uniunii Femeilor Bihor care au mărşăluit păziţi de un echipaj de jandarmi. Purtând pancarte cu mesajul „Stop violenţa!”, participanţii la marş au urmat traseul Crişul Center – Corso – Casa de Cultură a Municipiului şi au distribuit trecătorilorpliante şi fluturaşi cu date referitoare la fenomenul violenţei în familie.

Au evaluat campania

Acţiunea a fost organizată de Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Direcţia Muncii şi Incluziunii Sociale şi Uniunea Femeilor Bihor, fiind ultima din seria de acţiuni cuprinse în campania de combatere a violenţei domestice, desfăşurată în perioada 28 noiembrie 10 decembrie. La Casa de Cultură a Municipiului, de la ora 12:00, organizatorii au trecut, apoi, în revistă principalele activităţi derulate în cadrul campaniei şi au prezentat o evaluare a acesteia printr-un colaj de fotografii cu momentele semnificative surprinse pe parcursul celor 16 zile. Au fost de asemenea, prezentate mesajelor scrise ale cetăţenilor în jurnalul de susţinere şi a avut loc premierea voluntarilor implicaţi activ în campanie.

Malina Pop1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor