Marşuri ecologiste în Asia şi Europa

Marşuri ecologiste în Asia şi Europa
Ecologiştii din întreaga lume au protestat la sfârşitul acestei săptămâni, cu ocazia Zilei Mondiale de acţiune împotriva schimbărilor climatice. La Bali, în Indonezia, unde are loc o importantă conferinţă pe tema încălzirii globale, 100 de oameni au cerut delegaţilor să adopte măsuri urgente pentru a proteja planeta.

Activiştii au arborat pancarte ostile administraţiei Statelor Unite ale Americii şi au cerut delegaţiilor celor 189 de ţări participante la conferinţă să facă presiuni pentru ca protocolul de la Kyoto să fie aplicat de toate statele semnatare.

Protocolul de la Kyoto prevede reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, din 2008 până în 2012, cu 5 % faţă de nivelul din 1990. SUA au refuzat să ratifice acest acord, despre care susţin că este prea costisitor de aplicat.

O demonstraţie similară a avut loc şi la Berlin, unde peste 1.500 de oameni au ieşit în stradă pentru a atrage atenţia asupra pericolului schimbărilor climatice. Campania a culminat cu dezvelirea unei sculpturi în gheaţă ce reprezintă un urs polar.

Ecologiştii au demonstrat şi la Manila, în Filipine: 200 de oameni au cerut autorităţilor să ia măsuri pentru reducerea gazelor cu efect de seră. Filipinezii vor ca energiilor regenerabile, cum ar fi cea solară sau cea eoliană, să li se acorde o atenţie mai mare. Şi în Taiwan a avut loc un marş al ecologiştilor: 1.500 de oameni au ieşit în stradă pentru a spune NU emisiilor de dioxid de carbon.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !