Marti se decid asupra grevei

Liderii celor patru federatii sindicale din învatamânt se reunesc marti iarasi, pentru a lua o decizie privind continuarea sau încetarea grevei. Hotarârea va fi luata pe baza optiunilor cadrelor didactice, care pe parcursul zilei de luni au fost consultate în privinta noului acord propus de Executiv.

Luni, pâna în jurul orei 14:00, liderii sindicali bihoreni au reusit sa strânga nu mai putin de 6.000 de voturi ale membrilor de sindicat. Desi au fost si dascali care au optat pentru semnarea acordului cu Guvernul, majoritatea covârsitoare s-au pronuntat împotriva sa, preferând sa continue greva. „Noul acord propus de Guvern nu se deosebeste cu nimic fata de primul. Îsi bat joc în continuare de sute de mii de oameni care traiesc în conditii foarte grele”, ne-a declarat Alexandru Sanislav, vicepresedintele Sindicatului Liber din Învatamânt Bihor. Unii renunta


De asemenea, acesta mai precizeaza ca a întâlnit foarte multi dascali care, desi ar dori sa continue greva, nu mai pot, deoarece situatia financiara precara nu le mai permite. Chiar daca cei mai multi nu sunt de acord cu oferta Guvernului Tariceanu, sunt scoli în judet care au renuntat la lupta sindicala. Un exemplu este Scoala cu clasele I-VIII din Corbesti.


La sedinta de miercuri a Colegiului Liderilor Federatiei Sindicatului Liber din Învatamânt va participa si Ioan Tent, presedintele SLÎ.

Ioana Iuhas