Marţi seară vine Moş Nicolae!

Marţi seară vine Moş Nicolae!
Deva – O sărbătoare mult-aşteptată de copii, pentru că primesc daruri, este cea a Sfântului Nicolae.

Câţi dintre noi nu au aşteptat cu înfrigurare dimineaţa de 6 decembrie pentru a se uita dacă Moşu’ a lăsat ceva în ghetele pregătite de cu seară? Acest obicei al darurilor aduse de Moş Nicolae este posibil să fie un împrumut din ţările catolice, unde Moş Crăciun este cel care pune daruri în ghete sau ciorapi anume pregătiţi.

Moş Crăciun aşa cum este el cunoscut azi, cu renii, veşmântul roşu şi barbă albă a fost inventat la începutul secolului XX de o companie de publicitate ce face reclamă pentru o celebră băutură răcoritoare.

Adevăratul Moş Crăciun este însă Sfântul Nicolae. Copiilor din România li se poate întâmpla ca Moş Nicolae să le aducă şi câte o vărguţă (pentru cei obraznici). Rolul de ocrotitor al familiei cu care a fost învestit Sfântul Nicolae îi dă dreptul să intervină în acest fel în educaţia copiilor.

Povestea lui Moş Crăciun începe cu un bătrân numit Sfântul Nicolae, despre care se spune că poseda puteri magice. El a murit în 340 î.H. Târziu, în secolul XI, soldaţii religioşi din Italia au dus rămăşiţele sfântului în ţara lor. Ei au preluat legenda lui Moş Nicolae şi, mai apoi, legenda s-a răspândit în toată lumea luând caracteristicile fiecărei ţări.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase