Marti, Ziua Internationala Antidrog

Marti, Ziua Internationala Antidrog
Ziua de 26 Iunie a fost stabilită de ONU, în 1987, ca Ziua Internaţională de Luptă împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri.

Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) este promotorul campaniei internaţionale de sensibilizare privind provocarea majoră pe care drogurile ilicite o reperezintă pentru societate, în ansamblu, şi îndeosebi în rândul tinerilor.

Scopul acestei campanii este de a sensibiliza membrii comunităţii pentru adoptarea unei atitudini active în prevenirea şi reducerea consumului de droguri.

Ca în fiecare an, Agenţia Naţională Antidrog, ca instituţie cu rol integrator al politicilor publice antidrog, prin intermediul Centrelor de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, foloseşte acest prilej pentru a iniţia campanii de informare şi sensibilizare a tinerilor şi a populaţiei generale în legătură cu riscurile consumului de droguri şi formarea de abilităţi de viaţă sănătoase care să determine în timp creşterea influenţei factorilor de protecţie individuali şi sociali şi scăderea factorilor de risc.

Cu acest prilej va fi lansată campania naţională de prevenire a consumului de droguri „Prea rebel să fii condus!” având ca scop conştientizarea atât a populaţiei generale, cât şi a grupurilor la risc asupra efectelor consumului de droguri, în general şi a substanţelor noi cu proprietăţi psiho-active, în special şi a rolului modalităţilor sănătoase de petrecere a timpului liber ca alternative la consumul de droguri.

În acest context, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Bihor organizează, în perioada 26-29 iunie a.c., următoarele activităţi, la care vă invită să participaţi:

 Conferinţă de presă la care vor participa reprezentanţi ai autorităţilor administraţiei publice locale şi ai partenerilor C.P.E.C.A. Bihor, marţi, 26 iunie a.c., ora 11:00, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Bihor (Sala Mare).

 Panotaj- activitate ce va consta în amplasarea unor panouri pe care vor fi inscripţionate mesaje antidrog ce vor fi realizate de către tineri şi toţi doritorii care vor fi prezenţi în Parcul 1 Decembrie din Oradea, miercuri, 27 iunie a.c., începând cu ora 11:00. De asemenea, vor fi oferite participanţilor materiale informative şi baloane cu mesaje antidrog.

 Aceeaşi activitate de panotaj va fi organizată , joi 28 iunie a.c., începând cu ora 11:00, în Parcul din Municipiul Beiuş.

 Vineri, 29 iunie a.c., reprezentanţi ai C.P.E.C.A. Bihor alături de cei ai IPJ Bihor –C.A.P.C. vor fi prezenţi în ştrandurile „Municipal” şi „Ioşia” din Oradea în scopul informării şi conştientizării atât a tinerilor cât şi a populaţiei generale, asupra efectelor consumului de droguri, în general şi a substanţelor noi cu proprietăţi psiho-active, în special precum şi a rolului modalităţilor sănătoase de petrecere a timpului liber ca alternative la consumul de droguri.

Aceste activităţi au ca scop creşterea nivelului de informare şi conştientizare a tinerilor cât şi a populaţiei generale cu privire la riscurile consumului de droguri şi se vor derula cu sprijinul partenerilor C.P.E.C.A. Bihor.: Primăria Municipiului Oradea, Instituţia Prefectului- Judeţul Bihor, Primăria Municipiului Beiuş, Gr. Şc. Sanitar „Vasile Voiculescu” Oradea, Fundaţia „Încrederea”, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor-Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Direcţia de Sănătate Publică Bihor.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !