Mărţişoarele, o mică afacere

Mărţişoarele, o mică afacere
DEVA – Comercianţii de mărţişoare au început să împânzeacă oraşul, din dorinţa de-a avea o vânzare spectaculoasă. Vânzătorii ambulanţi au venit din cele mai îndepărtate colţuri ale ţării pentru a oferi devenilor micile podoabe la care au muncit chiar şi un an.

Tarabele sunt pline cu cele mai diverse simboluri ale primăverii. Tradiţionalul năsturel sau bănuţ care aduce noroc şi bunăstare a fost uitat. Acestea au fost înlocuite de coşari, păpuşi, potcoave, mici bibelouri, sau broşe, cât mai colorate pentru a atrage privitorii. Preţurile diferă şi ele de la 1 leu, până la 500 de lei pentru o brăţară de aur din magazinele de bijuterii. Singurul lucru care mai păstrează tradiţia veacurilor este şnurul împletit alb-roşu, simbol al dragostei şi purităţii. Pentru a vedea ce pot cumpăra devenii persoanelor dragi, Hunedoara Expres a fost printre comercianţii de mărţişoare.

Ploieştenii preferă piaţa deveană
Valerică Gherman:
„Sunt din Ploieşti şi sunt comerciant. Vin de 5 ani la Deva. A devenit o tradiţie. Ardealul e mai deschis sufleteşte la ceea ce facem noi. În anii trecuţi am vândut foarte bine”.
Ana –Maria Trandafir:
„E primul an când vând mărţişoare. Sunt din Ploieşti şi am auzit că în Deva se fac bani. Am mărţişoare mai ieftine cu flori, potcoave, purtătoare de noroc. Sper să le vând pe toate”.
Dorina Dehel:
„Prefer să confecţonez mărţişoare sub formă de broşe. Mă adresez unor cumpărători mai pretenţioşi care apreciază calitatea. E mai multa muncă, costă între 12 şi 30 de lei, dar se pot purta oricând”.
Tavi Emin:
„În magazinele de bijuterii cele mai mari cereri sunt pentru lănţişoare şi medalioane. Cumpărătorii preferă obiectele din aur şi mai puţin cele de argint, cu preţuri de până la 500 de lei”.

Grigore Roibu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !