Mărţişor cu ritmuri de tango simfonic

De Camelia Busu
Reactualizat la:
Mărţişor cu ritmuri de tango simfonic
Printre invitaţii Filarmonicii de Stat Oradea în concertul de joi se numără argentinienii Analia Selis şi Mariano Castro.

Pe Analia Selis o ştie lumea de la televizor ca fiind argentinianca frumoasă stabilită în România. Artista este originară din Tucuman. În muzică are două diplome, una de educatoare de muzică obţinută la Universitatea de Muzică din San Miguel de Tucuman (Argentina) şi una în „vocal performance” primită la „Longy School of Music” (Boston, USA).

În SUA l-a cunoscut pe apreciatul violoncelist român Răzvan Suma, motiv pentru care în anul 2003 s-a mutat în România. A avut o mulţime de concerte, câteva albume.

În anul 2015 a lansat proiectul „Tango simfonic”, tango aranjat pentru orchestră de cameră, pian și voce, călătorind de atunci și până în prezent prin toată țara, în colaborare cu cele mai importante filarmonici din România.

Proiectul ajunge joi şi la Filarmonica de Stat Oradea. Concertul va începe de la ora 19 în sala „Enescu-Bartók” şi va cuprinde în mare parte bijuterii muzicale, cum ar fi: Oblivion, Cadenza piano „Adios Nonino”, Verano Porteno de A. Piazzolla, Zaraza de B.Tagle Lara-I. Prigeabu, Nostalgias, Los mareados de J. C. Cobián-E. Cadícamo, Flor de lino de H. Stamponi-H. Expósito, Milonga sentimental de S. Piana-H. Manzi, Como dos extraños de P. Laurenz-J. M. Contursi, Se dice de mi de F. Canaro-I. Pelay, Mana birjar de N. Martini-P.Sabin-D.Dubal, El día que me quieras, Por una cabeza de C. Gardel-A. Le Pera, Palomita blanca de A. Aieta-F. G. Jimenez, Vrei să ne întâlnim sâmbătă seara de I. Vasilescu-N. Vladoianu-N. Constantinescu, Cambalache de E. S. Discépolo, Baldosa floja de F. Sassone-J. Boccazzi-D. Gilardoni, El choclo de A. Villoldo-E. S. Discépolo.

Dirijorul invitat este Horváth József. Din 1999 este dirijor al Operei Maghiare, iar din noiembrie 2006 totodată şi al Operei Naţionale Române din Cluj. Analiei Selis i se mai alătură alţi trei invitaţi: Mariano Castro – pian (Argentina), Ioana Lascu – dansator de tango şi Horia-Călin Pop – dansator de tango.

Mariano Castro esgte originar din Buenos Aires – Argentina, și-a început studiile muzicale la pian şi chitară la vârsta de 9 ani. După absolvirea Conservatorului Muzical Melani din Buenos Aires, în cariera sa de interpret a abordat mai multe stiluri muzicale, cântând în trupe de rock, jazz, tango, folclor şi muzică clasică, şi, de asemenea, a fost apreciat ca pianist şi chitarist solo.

În prezent este pianist al trupei Narcotango – care realizează o fuziune între tango, jazz şi muzică electronică – şi este fondatorul Orchestrei Tango Colectivo. În cariera sa de compozitor şi orchestrator, scrie aranjamente muzicale şi compune pentru mai mulți artiști interpreţi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !