Mărţişor folcloric pentru românii din Polonia

Mărţişor folcloric pentru românii din Polonia
ORADEA – Săptămâna trecută naista orădeancă, Oana Lianu, care este şi lector univ. dr. la Facultatea de Muzică, şi ansamblul „Mărţişorul” din Cluj Napoca au susţinut două spectacole în Polonia, mai exact în Varşovia unde au fost ambasadorii folclorului românesc.

„Am fost invitaţi să susţinem două spectacole în Varşovia, invitaţia fiind lansată de ambasadorul României în Polonia, Gabriel Bârtaş”, ne-a declarat Oana Lianu.

Primul spectacol a fost susţinut în 29 februarie la Casa de Cultură din Varşovia şi a fost organizat de Centrul Cultural Polonez şi Centrul Cultural Român din Varşovia. În primul spectacol Ansamblul „Mărţişorul” şi soliştii, Oana Lianu- nai, Ioachim Făt- vioară şi Gabriel Danciu- clarinet, au prezentat suite de orchestră şi dansuri, dar şi o serie de solo-uri de nai, vioară şi clarinet.

Ambasadorii folclorului

Spectacolul a fost compus din melodii şi cântece din folclorul românesc care au acoperit, ca provenienţă, toată suprafaţa României. „Pentru că la acest spectacol au participat oficialităţi şi spectatori polonezi le-am pregătit o surpriză, la finalul recitalului am interpretat două cântece poloneze”, îşi aminteşte Oana Lianu.

În cel de-al doilea spectacol, care a avut loc în 1 martie, ansamblul a susţinut un spectacol în faţa românilor din Varşovia chiar la sediul Ambasadei României. „Ne-am întors de la Varşovia cu amintiri deosebite şi o promisiune că vom fi invitaţi şi la alte spectacole şi sperăm că am îmbunătăţit imaginea artei tradiţionale româneşti”, spune Oana Lianu.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !