Martor sub acoperire, audiat

Martor sub acoperire, audiat
DEVA – Premieră la Tribunalul Hunedoara ! După amânarea de data trecută, în sfârşit instanţa de judecată a reuşit să audieze un martor sub acoperire în dosarul „Comorile Dacice”.

Este vorba despre o femeie, care a fost audiată sub numele de . „S-a folosit, în premieră, tehnica de audiere a unui martor sub acoperire. Vocea acestuia a fost distorsionată, iar imaginea care apărea pe ecranul amplasat în sala de judecată la fel”, a declarat Irina Ildiko Glăman, purtător de cuvânt al Tribunalului Hunedoara. Martorul sub acoperire a fost audiat în legătură cu o declaraţie dată în iunie 2005, şi care îl viza pe Iulian Ceia

 


 

Urmează audierea expertului
Martorul sub acoperire a fost audiat în legătură cu o declaraţie dată în iunie 2005, în care susţinea că l-a văzut pe Iulian Ceia, unul dintre inculpaţii din acest dosar, împreună cu mai multe persoane dubioase, care aveau maşini cu numere de Timiş, cu care Ceia ar fi organizat raliuri prin Deva. La mai multe întrebări ale avocaţilor apărării, Silvia Ghiţă a refuzat să răspundă, motiv pentru care este posibil ca apărarea să depună o sesizare pentru mărturie mincinoasă. Tot la acest termen, a fost audiat şi Marian Diaconu, inculpat în dosarul „Spumă şi Bibanu”, care a răspuns unor întrebări referitoare la o declaraţie pe care a dat-o anchetatorilor în perioada în care se afla arestat la Penitenciarul Colibaşi.
După audieri, avocaţii apărării au formulat o cerere prin care solicitau ca anchetatorii şi Ministerul Culturii să răspundă unor întrebări care ar putea duce la elucidarea cazului. Concret, apărătorii vor să ştie care au fost persoanele de la care s-au recuperat brăţările dacice, de la cine au cumpărat aceştia piesele şi cu ce preţ, dar au cerut şi traducerea legalizată a corespondenţei dintre Ministerul Culturii şi Barbara Depper Libitz, cea care a intermediat recuperarea acestora.
Instanţa a aprobat cererea şi urmează să facă două adrese către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba, respectiv ministerul Culturii şi Cultelor. Următorul termen în acest dosar a fost stabilit pentru data de 6 iunie. Atunci va fi audiată Barbara Depper Libtz, cea care a expertizat toate brăţările dacice şi care a intermediat toate demersurile de recuperare a pieselor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !