Masajul cu pietre calde, la modă

Masajul cu pietre calde, la modă
Singurul oradean care practica masajul cu pietre calde este Alexandru, fiul celebrului fotbalist al Stelei si a lui FC Bihor, Ioan Naom.

Alexandru este absolvent al Facultatii de Educatie Fizica si Sport, dar pasiunea sa este practicarea masajului. În acest domeniu a facut chiar o specializare la Londra. Masajul cu pietre este o terapie veche de 4.000 de ani, dar revenita de câtiva ani în mare voga în saloanele de profil din Vest.

De câteva luni, Alexandru s-a întors în Oradea de pe un vas de croaziera, unde a practicat masajul cu pietre calde. Pentru o sedinta, clientii lui Alexandru Naom plateau aproape 200 de euro. În salonul de pe Bdul Decebal, singurul din Oradea unde se practica terapia geotermala, o sedinta costa 350.000 ROL. Scopul? Restabilirea echilibrului energetic.

Origini orientale


Masajul se bazeaza pe disciplinele orientale, pe existenta si stimularea a sapte puncte energetice, denumite chakra, aflate în legatura cu organele corpului. „Pentru relaxare, pietrele sunt încalzite în apa, oamenii trebuie sa stie ca sunt foarte bine finisate si nu exista nici un risc de a fi arsi sau zgâriati, spune Alexandru. Folosesc un set de 22 de pietre vulcanice, care retin mai bine caldura, si pietre de marmura”. Alexandru Naom îsi adapteaza masajul la client, la nevoile fiecaruia.

„Pe lânga masajul de relaxare, aceasta tehnica da rezultate în probleme musculare si articulare, este un tratament complementar în sciatica. Totul porneste de la discutia cu clientul, de la istoricul bolii, fiindca sunt situatii în care masajul nu este recomandat, de exemplu varicele”.

Bursasiu Veronica