Mascota Tedi e cu Poliția, în Orășel

De Otilia Șandor
Mascota Tedi e cu Poliția, în Orășel
Mascota Tedi e vineri în Orășel, cu polițiștii de prevenire, la lecție deschisă cu copii.

Vineri, 17 mai, începând cu ora 1:.30, în Orășelul Copiilor, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității de la Poliția Bihor susțin o lecție deschisă de prevenire cu elevii claselor întâi, implicați în Programul ,,Şcoala Siguranţei Tedi”*.

Copii din două școli

Polițiștii de prevenire bihoreni îi vor întâlni pe elevii celor două școli din Bihor care au fost premiați de firma „Maspex România” pentru activitățile din Programul ,,Şcoala Siguranţei Tedi”: de la Școala Gimnazială „Ioan Slavici” Oradea și de la Școala Creștină Privată din Tinca.

Copiii vor afla regulile pe care trebuie să le respecte pentru a fi în siguranță pe stradă, în drumul spre şcoală şi spre casă, precum și în vacanțe. În Orășelul Copiilor din Oradea vor fi amplasate standuri tematice, prin intermediul cărora copiii vor avea posibilitatea să îi întâlnească pe polițiștii rutieri, de proximitate, dar și pe mascați. Aceștia vor interacționa cu copiii, îi vor informa cu privire la potenţialele pericole şi le vor furniza soluţii, prin metode educative atractive, adecvate vârstei lor.

Vedeta e Tedi

Vedeta activităților din Orășelul Copiilor va fi mascota Tedi, care va fi prezentă în mijlocul copiilor, cu recomandări preventive și surprize pentru aceștia.

Amintim faptul că, în județul Bihor, proiectul este implementat de Poliția Bihor, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor. 72 de clase de elevi din 52 de unități școlare din mediul urban și din mediul rural din Bihor s-au înscris pentru a fi implicate în activitățile informativ preventive derulate de polițiștii de prevenire bihoreni pe teme privind siguranța copiilor în cadrul proiectului „Școala Siguranței Tedi”.

Simulează situații

Polițiștii transmit că proiectul Tedi nu vizează învățarea pe de rost a unor informații, ci asimilarea unor cunoștințe și dezvoltarea unui set de abilități la care copilul să apeleze în diverse situații. Polițiștii zic și că activităţile derulate de ei în şcoli respectă nevoia copilului de a învăţa prin joc, micuții implicați fiind la vârsta la care înţelegerea unui mesaj trebuie însoţită de vizualizarea lui.
Informații şi noutăţi legate de acest program pot fi accesate online, pe www.scoalatedi.ro.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !