Maşini fără taxe şi accize

Maşini fără taxe şi accize
Deva – Legea prevede acordarea unor facilităţi fiscale persoanelor cu diferite grade de handicap.

Persoanele cu handicap fizic grav şi accentuat beneficiază de scutire de la plata taxelor vamale şi a accizelor, după caz, pentru introducerea în ţara, o data la 5 ani, la alegere, de motociclete, motorete sau autoturisme, adaptate special pentru transportul persoanelor cu handicap, pentru folosinţa proprie.

Persoanele cu handicap, deţinătoare de autoturisme adaptate handicapului, precum şi persoanele care le au în îngrijire beneficiază de scutire de la plata tarifului de utilizare a reţelelor de drumuri naţionale.

„Persoanele cu handicap care beneficiază conform legii de buget personal complementar lunar sunt rugate sa ia legătura cu Serviciile sociale pentru adulţi din cadrul DGASPC Hunedoara, Str. Romanilor, nr.7, în vederea stabilirii modalităţii de plată şi a actelor necesare întocmirii dosarului”, anunţă Viroica Popescu, directorul instituţiei. Pentru informaţii suplimentare puteţi suna la numerele de telefon: 0254/219451, 983 şi 0254/233340 int. 108.


Alte facilităţi fiscale

a) scutire de impozit pe veniturile din salarii;
b) scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren;
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataş şi
mototriciclurilor, adaptate handicapului
d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru activităţi economice şi viza anuală a acestora;
e) scutire de la plata taxei hoteliere.

Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !