Maşinile lui Lele, stropite cu sânge

5Comentarii
Maşinile lui Lele, stropite cu sânge
ORADEA – În aprilie 2002, Alexandru Lele, procuror în funcţie pe atunci, a fost ţinta unui avertisment macabru. Astfel, dimineaţa el şi-a găsit autoturismele personale, în faţa casei, Isuzu şi Citroen, stropite cu un lichid de culoarea sângelui. De asemenea, şi două maşini ale vecinilor fuseseră stropite cu lichidul roşu.

Iar în 2006 numele său a apărut în cazul unor sicilieni acuzaţi de proxenetism şi trafic de minore.

Numele Lele, pomenit în reţeaua siciliană

Patru bihorenece au fost duse în Mannheim (Germania) în primăvara anului 2004  de doi sicilieni care le obligau la prostituţie. Ajutate de un şofer de tir maramureşean să se întoarcă acasă, în aprilie ele i-au reclamat pe italieni la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.
Chiar şi în timp ce era audiat, Gioacchino Sabia a continuat să racoleze tinere, o adolescentă de 16 ani şi prietena ei, în vârstă de 35 de ani, fiind transportate, în noaptea de 4 ianuarie 2005, la Mannheim şi luate în primire de complicele Giuseppe Li Calzi. Cele două bihorence au scăpat, însă, relativ uşor din mâinile sicilianului pe care l-au asigurat că sunt de acord să se prostitueze. Însă cu prima ocazie, fetele au intrat în legătură cu un român care le-a ajutat să fugă din pensiunea unde erau ţinute şi să se întoarcă acasă. De asemenea, ele au fost dispuse să depună mărturie la Parchet, însă doar sub identitate protejată. Iar în timpul colaborării cu poliţiştii bihoreni, autorităţile germane au mai eliberat din mâinile sicilienilor o tînără sechestrată.
Cei trei italieni au fost trimişi în judecată, în iunie 2006, de Direcţia de Investigare Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)Oradea pentru trafic de persoane şi minori, fiind daţi în consemn la frontieră. Următorul termen de judecată din dosarul 4036/111/2006 a fost fixat pe 18 octombrie 2007.

Lele, în maşina sicilianului

Pe 24 mai 2004, la audierea lui Gioacchino Sabia, unul dintre cei trei sicilieni trimişi în judecată, procurorii i-au adus la cunoştinţă Ordonanţa 109/P/2004, prin care a fost obligat să nu părăsească ţara, pe o durată de 15 zile. Sabia a luat la cunoştinţă măsura, semnând pe ambele exemplare. Deşi italianului nu i-a fost înmânat niciun exemplar al actului respectiv, o copie a fost descoperită în autoturismul lui… Giuseppe Li Calzi, în Germania, abandonat de proprietar după un accident rutier. Pe marginea de jos a copiei, transmise de autorităţile germane la Oradea împreună cu o adresă se află notat de mână “Lele”,Alex” şi numerele de telefon 0040/259-431.655, respectiv MOBIL 0744-11.28.88.  Însă deşi numerele îi aparţineau, Alexandru Lele a negat însă orice legătură cu clanul respectiv neputând oferi nicio explicaţie cum ajunseseră numerele sale pe ordonanţa sicilianului.

Frontierişti mituiţi

Reţeaua siciliană a intrat şi în atenţia procurorilor DNA Oradea. Astfel, bihoreanul care transporta în Germania tinerele bihorencele racolate a recunoscut în anchetă că a mituit mai mulţi poliţişti de frontieră pentru a le putea scoate pe fete din ţară. În acelaşi dosar e cercetat şi Aurel Ghiţă, un fost subofiţer al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, dat afară în 2002 după ce şi-a înscenat furtul maşinii pentru a încasa o poliţă de asigurare de 600 milioane de lei vechi.
Potrivit declaraţiilor făcute de tinerele obligate la prostituţie, Aurel Ghiţă era un bun prieten al italianului Massimo Deias. Fostul poliţist e acuzat că a făcut trafic de influenţă pentru a facilita obţinerea paşapoartelor în regim de urgenţă şi, în unele cazuri, chiar şi trecerea fetelor peste graniţă.
Recent, Aurel Ghiţă a accidentat grav o profesoară de la Şcoala din Sânmartin, chiar pe trecerea pentru pietoni. Tânăra femeie a rămas în comă două săptămâni.

Cristian Horgos5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor