Măsuri active pentru şomeri

Măsuri active pentru şomeri
ORADEA – Peste 620 de mii de persoane vor fi cuprinse în Programul de ocupare al foţei de muncă de către Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă prin măsuri active. Peste 10.000 de bihoreni vor fi cuprinşi în Programul de ocupare al forţei de muncă. Program [.doc – 38KB]

„La nivelul judeţului Bihor de acest program vor benficia 10.350 de persoane care urmează să fie ocupate pe piaţa muncii prin măsuri active”, ne-a informat Daciana Nica, director executiv adjunct la AJOFM Bihor. Aminitim în continuare câteva dintre măsurile pe care AJOFM Bihor intenţionează să le ia în acest an pentru şomerii din judeţ. Astfel, pentru 180 de persoane vor fi subvenţionate cheltuielile cu forţa de muncă pentru lucrări comunitare.

Alte 400 de persoane vor primi alocaţii pentru încadrarea înainte de expirarea perioadei pentru care primesc indemnizaţie de şomaj. Pentru încadrarea a 430 absolvenţi vor fi stimulaţi angajatorii care-i vor încadra în 2007. 210 persoane vor fi cuprinse în cursuri de formare profesională, iar 250 de persoane vor beneficia de informare şi consiliere. 135 de absolvenţi vor beneficia de primă de angajare.

Categorii

Programul mai vizează încadrarea pe piaţa muncii a unor persoane care au acces mai greu pe piaţa muncii. „Ne-am propus pentru 2007 ocuparea a 400 de persoane de etnie rromă, a 35 de persoane cu handicap şi a 55 de postinstituţionalizaţi cu vârsta peste 18 ani”, a declarat Daciana Nica. Structurat pe sexe, programul prevede încadrarea în muncă a 4.535 de femei şi 5.815 bărbaţi.  În ceea ce priveşte vârsta celor care vor fi cuprinşi în program, predomină categoria cuprinsă între 35 şi 45 de ani (3.635 de persoane) cu . Urmează cei cuprinşi între 25 şi 35 de ani (3.355 de persoane) şi cei sub 25 de ani (2.240 de persoane).

„În Programul de ocupare a forţei de muncă pentru anul 2007 este inclus şi Programul special care se va aplica în două localităţi din mediul rural şi localităţi defavorizate (Suncuiuş şi Suplacu de Barcău), cu pondere mare a şomerilor în total populaţie activă”, a declarat directorul adjunct al AJOFM Bihor.

Daciana Nica0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !