Măsuri de siguranţă pentru Ziua Ungariei

4Comentarii
Măsuri de siguranţă pentru Ziua Ungariei
Poliţiştii de frontieră bihoreni au luat mai multe măsuri de siguranţă pentru evitarea incidentelor de Ziua Ungariei.

Data de 15 martie, când se sărbătoreşte Ziua Naţională a Ungariei, i-a pus în gardă pe poliţiştii de frontieră bihoreni. Ca în fiecare an, cu aceeaşi ocazie, oamenii legii de la graniţa României au luat mai multe măsuri pentru evitarea incidentelor la frontiera româno-maghiară.

Comisarul şef Dan Lazăr, purtător de cuvânt la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră, a informat că de sâmbătă seară şi până azi, la ora 23.00 (ora României) în Ungaria a fost interzisă circulaţia automarfarelor, „restricţia fiind impusă de către autorităţile ungare, iar zilele de 14 şi 15 Martie au fost declarate nelucrătoare în Ungaria”.

Controale

Dan Lazăr a anunţat că Poliţia de Frontieră Bihor „a luat măsuri pentru derularea unui control operativ şi fluent în toate punctele de trecere a frontierei subordonate Inspectoratului şi recomandă şoferilor de TIR respectarea legislaţiei statului vecin”.

De vineri seară şi până azi inclusiv, poliţiştii de frontieră români şi maghiari efectuează şi controale comune la ieşirea din România şi la intrarea în Ungaria pentru automarfare, dar în plus, „pentru a se respecta legislaţia statului vecin, şoferii automarfarelor sunt obligaţi şi să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea perioadei de restricţionare a circulaţiei pe drumurile publice, azi, la ora 23:00 – ora României”, a subliniat comisarul şef Lazăr.

Poliţişti mai mulţi

Din cauza numărului mare de automarfare ce se prezintă la frontierele subordonate Inspectoratului.Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor, numărul poliţiştilor de frontieră s-a suplimentat în acest weekend şi pe parcursul acestei zile. În acest fel, a spus Lazăr, controlul documentelor se face pe mai multe artere pentru a se evita blocajele atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară.

În plus, poliţiştii de frontieră bihoreni au pregătit şi aplică unele măsuri comune cu omologii lor maghiari din Ungaria, pentru asigurarea unui control operativ la automarfare.

Mai mult, „în zonele adiacente punctelor de trecere a frontierei, s-au format patrule comune, cu poliţişti de frontieră români şi reprezentanţii celorlalte structuri ale M.A.I. (poliţişti şi jandarmi), care asigură ordinea şi liniştea publică şi îi informează pe şoferi despre măsurile luate de autorităţile statului vecin”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Până azi la ridicarea restricţiei pentru circulaţia automarfarelor s-au luat şi unele măsuri pentru fluidizarea traficului de călători şi al maşinilor în tranzit, pentru evitarea oricăror aglomeraţii, ambuteiaje sau alte incidente, a adăugat aceeaşi sursă.

O.Ş.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor