Măsuri pentru aplicarea programelor şcolare

Pentru anul şcolar 2006-2007, Direcţia Generală Învăţământ Preuniversitar a propus un nou set de măsuri, adaptate noilor abordări în programele şcolare de istorie şi geografie pentru clasa a IV-a.

Acest set va conduce la aplicarea mai eficienta a programelor. Astfel, în luna mai a acestui an, inspectorii pentru învatamântul primar vor participa la un stagiu de formare ce va avea ca tema „Didactica disciplinelor istorie si geografie în contextul noilor abordari curriculare”. O alta masura se va materializa în elaborarea unui ghid metodologic, pâna la data de 6 septembrie 2006, care sa cuprinda etapele concrete de aplicare a programelor scolare, urmând a fi publicat într-o revista de specialitate pentru învatamântul primar.

De asemenea, pâna la data de 4 septembrie se va publica pe site-ul Ministerului Educatiei si Cercetarii, www.edu.ro, un set de indicatii metodologice de aplicare a programelor scolare de istorie si geografie pentru clasa a IV-a, care vor fi analizarte în detaliu în cadrul consfatuirilor metodice anuale.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !