Măsuri pentru evitarea cozilor la vamă

Reactualizat la:
Măsuri pentru evitarea cozilor la vamă
Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a luat o serie de măsuri pentru a fluidiza traficul în punctele de frontieră pe perioada sărbătorilor de iarnă.

Polițiștii de frontieră prefigurează o creştere a traficului de persoane şi mijloacelor de transport, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire din ţară.

„În acest sens, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic.

De asemenea, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei şi în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configuraţiei acestora”, informează comisar șef de poliție Laura Beatrice Bondar.

Recomandări

Pentru a evita aglomerările, participanți la trafic sunt rugați să tranziteze toate punctele de frontieră existente, evitând astfel supraaglomerarea unora dintre acestea.

Conform ITFP, la frontiera româno-ungară sunt 11 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier si, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 53 de benzi de control pe sens.

  • pe raza jud. Bihor: T.F. Salonta – Mehkerek;

P.T.F. Borş – Artand;

P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany;

P.T.F. Săcuieni – Letavertes

  • pe raza jud. Timiş: T.F. Cenad – Kiszombor;
  • pe raza jud. Arad: T.F. Nădlac – Nagylak

P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota

P.T.F. Turnu – Batonnya;

P.T.F. Vărşand – Gyula

  • pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj;

P.T.F. Petea – Csengersima.

Aplicație online

Pe prima pagina a site-ului Politiei de Frontiera (https://www.politiadefrontiera.ro/) poate fi vizualizata media timpilor de asteptare in punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului international, care este actualizata periodic (la intervale de aproximativ doua ore sau cand situatia o impune).

Aplicatia contine date despre timpii de asteptare pentru doua tipuri de vehicule, autoturisme si camioane, atat pe sensul de intrare, cat si pe cel de iesire din Romania. De asemenea, este precizat, pentru fiecare punct de trecere a frontierei, numarul arterelor de control, pe fiecare sens.

Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !