Masuri universitare pentru redresare financiara

Masuri universitare pentru redresare financiara
Senatul Universităţii din Oradea a luat măsuri de redresare financiară şi de reducere a arieratelor.

Comisia de Relaţii Internaţionale şi Interne, prin preşedintele prof.univ.dr. Lia Pop, a transmis miercuri măsurile adoptate în şedinţa Senatului Universităţii din Oradea (UO) de luni.

Astfel, reamintim că profesorului Ioan Roxin de la Universitatea din France-Comté din Montbeliard (Franţa), bihorean de obârşie, specialist în noile tehnologii de comunicare şi multimedia, i-a fost conferit luni titlu de Doctor Honoris Causa al Universităţii.

Deficit financiar în creştere

Senatorii UO au analizat aspecte privind execuţia bugetară la nivel de facultăţi în 2012, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul în curs, situaţia financiară la finele primului trimestru din acest an. Pornind de la „rezultatul financiar negativ şi creşterea îngrijorătoare a deficitului”, s-au adoptat „măsuri de redresare financiară şi, în context, de reducere a arieratelor”.

150 lei pentru înscriere

Senatul UO a aprobat metodologia organizării admiterii (licenţă şi master), pentru anul 2013/2014. Înscrierile vor începe pe 16 iulie iar pentru locurile neocupate va fi o sesiune de admitere în septembrie. Taxa de înscriere la admitere este de 150 lei, la fel şi pentru contestaţii. Taxa de înmatriculare este de 100 de lei. Candidaţii care se înscriu la mai multe facultăţi vor plăti taxa pentru fiecare facultate. Sunt scutiţi de taxa la admitere candidaţi sub 25 de ani: orfani de ambii părinţi, sau aflaţi în centrele de plasament / case de tip familial, sau cei ai căror părinţi sunt angajaţi ai Universităţii, sau cei care au părinţi cadre didactice în activitate (cf. Art. 277 din Legea Educaţiei). Până luni, Ministerul Educaţiei nu comunicase încă cifra de şcolarizare pentru admiterea la studii universitare.

Poet arab, senator al UO

Senatul UO a aprobat, la propunerea rectorului Constantin Bungău şi a universitarilor Luigi Moccia şi Lia Pop, acordarea titlului de Senator de Onoare unui marcant poet de expresie arabă, Abdulaziz Saud Al-Babtain. Poetul arab este onorat pentru rolul său în promovarea dialogului intercultural și pentru susţinerea şi tezaurizarea creativităţii în vastul spaţiu cultural care este Eurasia şi Africa. Abdulaziz Saud Al-Babtain este recunoscut şi fiindcă se numără între cei mai importanţi oameni de afaceri şi investitori din Kuweit și pentru constante şi importante activităţi de mecenat.

Adio Fizică-informatică

Senatul UO a aprobat lichidarea a două programe de studii de licenţă: Fizică informatică (Facultatea de Ştiinţe) respectiv Tehnologia şi designul confecţiilor din piele şi înlocuitori (Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial) datorită lipsei de atractivitate a acestor specializări – neexistând cereri de şcolarizare.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !